„Розамунда” и „Смъртта и момичето” на Шуберт ще изпълни този уикенд “София квартет”

|
Следващите два концерта от проекта „Под небето: София квартет”, който ще продължи през уикендите на целия месец юни и началото на юли, ще бъдат на 18 (събота) и 19 (неделя) юни, отново пред Народния театър. Началният час е 17,00 ч.
И двата концерта са посветени на творчеството на австрийския композитор Франц Шуберт, който е сред основоположниците на романтизма в музиката. "София квартет" ще изпълни някои от емблематичните му произведения като „Розамунда” и „Смъртта и момичето”, както и струнни квартети.
Като продължение на вече създалата се традиция, "София квартет" отново ще изненада публиката с предварително необявени композиции. Дали няма да чуем и произведения на някой друг виенски класик?

Проектът „Под небето: София квартет”, подкрепен от Столична програма „Култура”, цели да покаже на широката публика красотата на класическата музика като намали дистанцията между нея и хората, и я изкара от концертната зала навън, на открито, достъпна за всички.

"София квартет" към Софийската филхармония е най-известният български струнен квартет. Неговите членове – Ангел Станков (първа цигулка), Николай Гагов (цигулка), Валентин Геров (виола), Джефри Дийн (виолончело) са изявени камерни музиканти. Репертоарът на квартета се състои от класически и модерни музикални пиеси, някои от които са написани специално за него.
 

Следващи концерти:

25 и 26 юни – ФИЛМОВА МУЗИКА, ТАНГА & More: Джон Уилямс и много изненади

2 юли – БЪЛГАРСКА МУЗИКА: Марин Големинов, Михаил Пеков и още много други

2 юли – ГАЛА

Гост-музиканти за проекта:

Галина Койчева (цигулка)
Орлин Цветанов (цигулка)
Теодора Христова (цигулка)
Грациела Панайотова-Георгиева (цигулка)
Христо Танев (виолончело)

Организатор: United Publishers & Producers със специалната подкрепа на Столична програма „Култура”
 

По материали на организаторите
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *