Роксет с концерт в София през пролетта на 2011 г.

|
По покана на София Мюзик Ентърпрайсис през 2011 г. у нас пристига емблематичното шведско поп-дуо Роксет. Концертът е част от дългоочакваното им световно турне и ще се състои на 29 май 2011 г. (сряда) в НДК, Зала 1.

Концертът ще бъде включен в традиционния фестивал Салон на изкуствата на Национален дворец на културата, посветен на 30 годишнината от създаването му.
Роксет тръгват на дългоочакваното си турне през 2011 г. Първият им концерт ще е на 1 март в Казан, Русия, след което ще обиколят поне четири континента през годината. Мари Фредриксон и Пер Гесле се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. През 2001 г. Роксет направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през 1994-95 г. с албума “Crash! Boom! Bang!”.
Роксет са една от най-успешните световни машини за хитове. Първият е от края на 80-те години - песента “The Look” от албума “Look Sharp!”. Оттам насетне бандата превзема всички световни класации с песни като “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” и “Dressed For Success”. През годините Роксет продават над 75 милиона албума, а емблематични песни като “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love” са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ.
За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на сп. Билборд “Billboard Hot 100”.
„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали Роксет ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!, споделя певецът Пер Гесле. - Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново.”
„От 2002 г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари.
Освен с дългоочакваното световното турне на Мари и Пер, в началото на идната година, многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на Роксет. Албумът ще бъде на българския музикален пазар в началото на 2011г. от Анимато Мюзик/EMI.
Турнето ще мине през редица екзотични точки на света, като:
1 март – Казан, Русия
3 март – Самара, Русия
5 март – Екатеринбург, Русия
7 март – Новосибирск, Русия
10 март – Киев, Русия
12 март – Минск, Беларус
14 март – Вилнюс, Литва
16 март – Рига, Латвия
18 март – Талин, Естония
1 април – Мексико сити, Мексико
4-5 април – Буенос Айрес, Аржентина
8 април – Кордоба, Аржентина
10 април – Сантяго, Чили
12 април – Порто Алегре, Бразилия
14 април – Сао Паоло, Бразилия
16 април – Рио де Женейро, Бразилия
17 април – Бело Оризонте, Бразилия
11 май – Кейптаун Южна Африка
14-15 май – Сън Сити, Южна Африка
20 май – Дубай, Обединени Арабски Емирства
29 май – София, България
3 юни – Грац, Австрия
5 юни – Прага, Чехия
9 юни – Берген, Норвегия
11 юни – Берлин, Германия
12 юни – Франкфурт, Германия
15 юни – Лайпциг, Германия
16 юни – Колон, Германия
19 юни – Варшава, Полша
9 юли – Верт, Холандия
16 юли – Паргас, Финландия
22 юли – Копенхаген, Дания
24 юли – Гьотенбург, Швеция
31 юли – Теинен, Белгия
 
Билетите за концерта на РОКСЕТ ще бъдат на цени от 60 до 150 лева и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн и в партньорската мрежа на Тикетпро и в музикалните магазини в страната. Продажбата започва на 15 ноември (понеделник).
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *