Рок музика и рекорди за Гинес ще рекламират България пред света

|
На пресконференция в БТА на 17 май представители на “Универсум Ентъртейнмънт” съобщиха подробности около планираните от тях събития това лято в България.
Основен акцент бе фестивалът “Монстърс ъф рок”, който ще се проведе в началото на месец август в град Варна, до хидробазата под Аспаруховия мост. За момента са потвърдили участие на 70 групи от цял свят, като в началото на юли ще бъдат обявени още четири големи имена, които за сега организаторите пазят в тайна. На площ от 650 дка, която има капацитет да поеме около 500 хил. души по думите на Неди Крос от “Универсум” ще бъдат изградени три сцени, къмпинг и охраняем паркинг с капацитет 15 000 автомобила. Билетите, пуснати в продажба в мрежата на Ивентим, струват 149 лв. до 30 юни и в цената е включен къмпинг и паркинг. След тази дата билетът ще струва 159 лв., за паркинг и къмпинг ще се плаща отделно, като за цялата продължителност на фестивала цената за паркинга няма да надвишава 12 лв. Организаторите отбелязаха, че пропускът за феста ще дава възможност на посетителите да напускат и влизат отново във фестивалното градче и ще бъде изключително труден за фалшифициране. Няма да има билети за всеки отделен ден, тъй като се планира това издание на “Монстърс ъф рок” да кандидатства за рекорд на Гинес – най-продължителен лайв – повече от 100 часа музика без прекъсване. По този начин не е възможно да се определи начало и край на един ден, за който да се издаде отделен билет. На трите сцени една след друга ще свирят бандите, като между различните изпълнения се предвиждат най-много десетина минути пауза. Фестът е “open end” – при желание и ентусиазъм на зрителите, той може да продължи и след 9 август, като по този начин някои групи могат да излязат на сцена повече от два пъти. На отделна сцена в къмпинга от 1 август ще се представят българските групи. Откриващата вечер на същинския фестивал е на 3 август, когато хедлайнери ще са Motorhead, Fear Factory, U.F.O. и Saxon. Ще се предлагат и билети за периода 5 – 9 август на цена 110 лв. и 7 – 9 август за 80 лв.
Организаторите са се погрижили за сигурността на публиката с 4 медицински пункта, строг контрол при влизане – забранено е внасянето на твърд алкохол, наркотични и упойващи вещества, ще се извършват и проверки на багажа.
Фестивалът кандидатства и за втори рекорд на Гинес за най-много групи участници. Организацията се извършва в тясно сътрудничество в фестивала “Waken Open Air”, откъдето се осигурява транспорт на групите със специален самолет. За посетителите на феста са предвидени много атракции, водят се преговори с клуб “Адреналин” за изграждане на кула за бънджи скокове. Има вероятност събитието да се превърне в най-големия рокерски събор у нас, освен съдействието на рокерските клубове в България се очакват и членове на “Hell’s Angels” – Германия.
Планира се заснемането на документален филм за фестивала, който да се превърне в реклама на страната ни. Очакват се да пристигнат фенове и от съседните балкански държави.
Останалите проекти на “Универсум Ентъртейнмънт” включват концерт на Бъста Раймз в София, стадион “Академик” на 20 юни. Цените на билетите са 36 лв., на място ще се продават за 44 лв. (с включена комисионна на Ивентим). Изпълнението на световноизвестният рапър ще е център на първия у нас хип-хоп фестивал, в който ще вземат участие и много български формации. Ще се продават и ВИП билети, които осигуряват достъп до афтърпартито след това, на което ще присъства и самият певец.
Мини фестивал ще представляват и двата концерта на 23 и 24 юни в Стара Загора на “Скорпиънс” и Гари Муур, с подгряващи Аксел Руди Пел и Доро Пеш. На 23 и 24 май пък “Юрая Хийп” и “Назарет” ще изнесат концерти съответно във Варна и Стара Загора. За 25 юли в Каварна е обявен концерт на “Уайтснейк”. Планира се фестивал и в края на август – началото на месец септември.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *