„Ром Кихот” и Sofia Biting Docs препълниха Дома на киното

|

Залата на Дома на киното се оказа тясна, за да побере всички желаещи да присъстват на откриването на първия фестивал за документално кино Sofia Biting Docs. Дебютният филм на Нина Пехливанова и Петя Накова „Ром Кихот” накара зрителите да оформят дълга опашка, която се изви извън пределите на киното.


Посланикът на Чехия Н.Пр. Павел Вацек откри официално фестивала, който се организира съвместно от „Позор”, Чешкия център в София и фестивала за документално кино „Един свят” в Прага.


Нина Пехливанова и Петя Накова изненадаха зрителите със скъп гост, специално за премиерата на филма от Виена беше пристигнал Мартин Любенов, чиято музика озвучава „Ром Кихот”. Двамата с Асен Радев зарадваха присъстващите с кратък музикален поздрав и заслужиха бурните аплодисменти на публиката.

След края на прожекцията целият екип на филма, начело с главните герои – журналистът на БНР Валери Леков, симпатичното семейство Светла и Живко и очарователната Далила дълго приемаха овациите на публиката.

За всички, които са пропуснали да видят вълнуващата история на „Ром Кихот” предстоят още три прожекции – на 12.10 от 21.00ч. в Дома на киното, на 14.10 от 18.30ч. в Евро Синема и на 17.10 от 18.30ч. в Евро Синема.

Sofia Biting Docs продължава до 17-ти октомври в Дома на киното, Евро Синема и Червената къща. 

Sofia Biting Docs се организира от "Позор" със съдействието на фестивала за човешки права "Един свят" в Прага, Чешкия център в София и фондация "Кино Изток". Партньори на Sofia Biting Docs са Американското посолство в София, Френски институт – София, Гьоте институт – София и Институт Сервантес – София.

Медийни партньори: mail.bg, Cinefish, Sofia Live, Stand.bg, Timeart, Kolonkata, Tochka.bg, Другото кино, Словеса.

 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *