Саксофонистът Kenny G пристига за първи път в София

|
Световно известният саксофонист Кени Джи ще зарадва за първи път родните фенове и ценители на джаз музиката на 1 май 2009 г., в зала 1 на НДК. Билетите за концерта са с цена от 25 до 80 лв.
Местата, на които могат да бъдат закупени, са : Билетен център на НДК, в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg.

Носител на Грами за “най-добра инструментална композиция” - "Forever in Love" от 1994 г. и с рекорд в Книгата на Гинес за “най-дълго изпълнение на саксофон” /45 минути и 47 сек./ от 1997 г. - Кени Джи безспорно е сред най-любимите изпълнители в САЩ и целия свят.

Емблематичен представител на стила смуут джаз, Кенет Горелик - както е пълното му име, стартира музикалната си кариера още 17-годишен. Точно толкова млад той става солист, със своя сопрано саксофон във формацията на Бари Уайт - Love Unlimited Orchestra. Големият момент за Кени Джи обаче настъпва през 1988 г., когато във вечерното телевизионно шоу на Джони Карсън той изпълнява своята "Songbird", която за една вечер го превръща в звезда. От този момент нататък, романтичните мелодии и таланта на Кени Джи завладяват сърцата на милиони фенове по света, а саксофонът му се преплита със звездните гласове на изпълнители като Андреа Бочели, Уитни Хюстън, Тони Бракстън, Натали Коул, Майкъл Болтън, Селин Дион, Арета Франклин, Франк Синатра, Барбра Стрейзънд и други. Виртуално изпълнение прави и с Луис Армстронг на вечната "What A Wonderful World". Соло, джаз-стандарти или дуети – повечето от албумите му са с платинен и златен статус, а огромния успех, който го съпътства, го превръща в един от най-продаваните инструменталисти в САЩ и по света. Рекордът му за “най-дълго инструментално изпълнение” в Гинес от 1997 г., все още не е подобрен, а в същата година песента "Havana" от албума "The Moment", e миксирана от двама диджеи с поредния блестящ резултат – No.1 в Billboard Hot Dance Club Play.

Последният му албум - "Rhythm & Romance" от 2008 г. неслучайно е пуснат на пазара точно в Деня на влюбените - 14 февруари. Негови са и изпълненията на саксофон на песента "I Ain`t Got You" на Алиша Кийс и "You`re Beautiful" на Джеймс Блънт. Също така се радва на изключително много фенове в Китай, а песента му "Going home" дори звучи в някои китайски училища в края на учебните занятия.
 

По материали на Жокер МедиаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *