Сара Бернар според Татяна Лолова и Валентин Ганев

|
Премиерата на "Слънчев удар - едно лято на Сара Бернар" в Сатиричния театър премина с много (и като количество, и като качество) бурни емоции.
226-тата премиера на театъра, който тази година празнува своята 50-годишнина, започна с вълнуваща пресконференция, на която Татяна Лолова сподели своите впечатления от пиесата, от Сара Бернар, от работата с режисьора и неин партньор в постановката Валентин Ганев. В неповторимия си емоционален стил тя едновременно изрази възхищението си от голямата актриса, разказа за живота й и направи всевъзможни паралели с нея. Валентин Ганев, който е и преводач на пиесата на канадския драматург Джон Маръл, също така емоционално заговори за своя подход при режисирането. Накрая бе обърнато внимание на съществената роля на спомосъщестувателя "Петрол АД".
Въпреки че Татяна Лолова помоли настоятелно ако на зрителите не им хареса това представление, да дойдат пак и пак, докато не се получи, място за притеснения нямаше. Излишно е да се споменава, че Лолова и Ганев играха прекрасно, тъй като това е факт, който се подразбира. След "Дуенде" в Театър 199, това е още една постановка, в която голямата ни актриса има възможност да разгърне и трагичния си талант наред с комичния.
През втората част на представлението внезапно угасна токът и така и не дойде до края. Този дефект, според думите на актрисата, се превърна в ефект и играта продължи на светлината на свещи и походни лампи - напълно според драматургията, по това време в пиесата вече бе нощ. Актьорският тандем не пропусна възможността да украси диалога с подходящи за случката реплики, а публиката в залата подкрепяше възхително с почти несекващи ръкопляскания борбата със затрудненото положение.
Мемоарите на една велика актриса пред приближаването на смъртта, изиграни от великоления тандем Лолова-Ганев можете да гледате на 20 и 28 май.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *