Седем награди от литературния конкурс „Петя Дубарова” останаха в Бургас

|
В Националния литературен конкурс „Петя Дубарова” 2009 се включиха 251 млади творци от цялата страна. Конкурсът е организиран от Община Бургас, къща музей „Петя Дубарова” и списание „Родна реч”. Носител на голямата награда е Александра Сверисон от София.
Председателят на конкурсното жури проф. Светлозар Игов сподели удовлетворението си от потенциала на младите автори, като подчерта, че при повечето от тях се наблюдава оригинален почерк, собствено виждане, избягване на традиционните модели и подражателството.

Голямата награда журито присъди единодушно на Александра Сверисон от София.

С първа награда за поезия бе отличена Нели Жекова от Плевен, а втората и третата награди останаха в Бургас, съответно при Елена Стоянова и Лиляна Чернин.

За проза първата награда получи също бургазлийка – Александрина Георгиева. Носителка на втората награда стана Ралица Йорданова от Перник, а на трета – Весела Кучева също от Перник.

И в двата раздела – поезия и проза, бяха връчени по пет поощрителни награди. Поощрения за поезия получиха Грета Коцева и Анита Желева от Бургас, Мартина Вичева от Сливен, Анита Велева от Плевен и Панталей Димитров от Свищов, за проза – Нели Жечева и Десислава Дондукова от Бургас, Деница Кацарова от Карлово, Зорница Николаева от Плевен и Димитър Добриков от Пазарджик.

Наградените творби по традиция са отпечатани в сборника „Петя – пристан зелен”.
 

Елка ВасилеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *