Седмица на Пинк Флойд по БНТ

|
През предстоящата седмица музиката в БНТ 1 ще бъде посветена на една от най-влиятелните групи в съвременната история на света – Пинк Флойд. Между 23 и 29 януари в ефира на Българската национална телевизия ще има концентрирано излъчване на филми, клипове, концертни кадри и интервюта, проследяващи любопитни факти от живота и кариерата на легендарните музиканти и неизвестни досега моменти от процеса на създаването на емблематичните им албуми.
Всичко това меломаните ще могат да гледат в четири поредни предавания на „Денис и приятели” от 23 до 26 януари, с начален час 23 ч., а кулминацията ще бъде на 29 януари, неделя, когато в 18,30 ч. в ефира на телевизията ще се излъчи уникално едночасово телевизионно шоу с клипове и концертни кадри на групата.
Единствено зрителите на БНТ 1 ще имат шанса да гледат тези програми и да станат свидетели на неизлъчвани досега моменти от историята на легендите. Седмицата на Пинк Флойд по БНТ е подготвена по повод актуалната кампания "Why Pink Floyd", а именно преиздаването на всички албуми на групата в ремастерирани версии и колекционерски издания, които се предлагат на българския музикален пазар от Анимато мюзик/EMI Music.

В седмицата между 23 и 29 януари предаването "Денис и приятели" отдава чест и почитания и се прекланя пред една от най-великите рок групи на всички времена – Pink Floyd!

На 23 януари, понеделник, от 23 ч. зрителите ще могат да видят ексклузивното изпълнение на "Comfortably Numb" от концерта на Роджър Уотърс в Лондон през 2011 г. Тогава към него се присъединява Дейвид Гилмор и за няколко минути Пинк Флойд оживява отново.
Във вторник, 24 януари, ще се излъчи и ексклузивно интервю с Дейвид Гилмор за албума "Dark Side of the Moon", а в сряда, 25 януари, предаването ни предлага нова изненада - видеоклипа "Outside the Wall" отново от концерта на 02 Арена в Лондон.

И така, до кулминацията, която е на 26 януари, четвъртък - цялото предаване на "Денис и приятели" ще бъде посветено на Пинк Флойд! Освен разговор с Емил Ботев и Георги Кушвалиев, които са заклети флойдисти, зрителите ще имат уникалния шанс да видят още едно интервю с Дейвид Гилмор – този път за албума "Wish You Were Here", както и няколко любопитни видеа, разказващи историята и постиженията на Сид, Роджър, Ричард, Дейвид и Ник. И разбира се, ще звучи най-важното – музиката на Пинк Флойд.

Не пропускайте на 29 януари, неделя, от 18.30 ч. невероятното телевизионно изживяване с Pink Floyd, когато БНТ 1 ще излъчи едночасово телевизионно шоу - специална селекция от непоказвани кадри и любими на всички клипове на групата от 1967 до 2005 г.

Кампанията "Why Pink Floyd" включва преиздаване от EMI Music на всички албуми на групата в ремастерирани версии, колекционерски бокс сет с всички техни продукции, нов best of: “A Foot In The Door” и невероятни лимитирани “Immersion” издания на “Dark Side Of The Moon”, “Wish You Were Here” и “The Wall”, които включват CD, DVD и Blu-Ray дискове с демо и архивни записи, непоказвани досега концертни кадри и предмети с колекционерска стойност. В момента кампанията е в разгара си, като на 27 февруари е нейният последен, трети етап, когато в България и в света ще излязат “Experience” и “Immersion” колекциите на албума “The Wall”. Всички продукти от кампанията се разпространяват на територията на нашата страна от Анимато мюзик/EMI Music.

Програма на предаванията за Pink Floyd по БНТ 1:

23/01, 23 ч. „Денис и приятели” “Comfortably Numb” - ексклузивно видео
24/01 23 ч. „Денис и приятели” Интервю с Дейвид Гилмор за албума “Dark Side Of The Moon”
25/01 23 ч. „Денис и приятели” "Outside the Wall" – ексклузивно видео
26/01 23 ч. „Денис и приятели” Интервю с Дейвид Гилмор за албума “Wish You Were Here”; разговор с Емил Ботев и Георги Кушвалиев

29/01 18,30 ч. Едночасов музикален филм за Пинк Флойд с непоказвани кадри и промоционални клипове
 

По материали на Анимато МюзикКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *