Сентиментал Суингърс – животът в розово

|
На 30 април, точно в 22 ч. в София Лайв Клуб ще се вдигнат завесите на незабравимото преживяване, наречено София Суинг Сити: Шансон. В главните роли: Сентиментал Суингърс, Михаил Йосифов Секстет и Дъ Смъглърс Кълектив.
В съботната вечер дамите от Сентиментал Суингърс - Рони, Вера и Деси, ще бъдат в светлината на прожекторите, за да представят подобаващо “Шансон Класик” - едноименното розе на Домейн Бойар. На 30 април нощта ще бъде озвучена от пленителни шансони в издържана класическа френска атмосфера.
Специален гост на събитието ще бъде музикантът Нено Илиев. Заедно с акордеона си той ще участва в музикалното приключение, което ще пренесе публиката в страната на шансоните.
Дни преди 30 април е готов и видеоклипът, посветен на различните нюанси на розетата “Шансон” – Класик, Модерн и Кабаре. Освен дългата едноминутна версия на видеото, бяха създадени и 3 отделни клипа, за всяко от розетата. Те ще бъдат представяни на съответното тематично парти - през май и юни концертите ще бъдат посветени съответно на: „Шансон Модерн” и „Шансон Кабаре”. Предстоящата съботна нощ обаче е резервирана за „Шансон Класик”. В София Лайв Клуб ще се състои официалната премиера на видеото.
В кадрите за „Шансон Класик” главно действащо лице е Вера, Рони представя „Шансон Кабаре”, а наситеното присъствие на Деси може да се открие във видеото за „Шансон Модерн”.
Дългата версия на клипа, включваща трите розета, може да се види тук.
Ето го и видеото, посветено на „Шансон Класик”.
Музиката във всички клипове се различава като нюансите на трите розета от серията „Шансон”. Тя е в синхрон с характерната атмосфера на всяко видео и въвежда зрителя чрез различни инструменти в настроението, на което отговаря. Красивите клипове са дело на белгийския режисьор Андре Шандел, който е автор и на текста към песента във видеата. Тя се казва „Шансон Розе” и ще бъде представена цялостно за първи път на 30 април в София Лайв Клуб. Музиката към „Шансон Розе” е на Михаил Йосифов и Сентиментал Суингърс. Заслугите за операторско майсторство принадлежат на Гео Иванов. Продуцент на видеата е „Фабриката ООД” – филмовата продуцентска компания на Вера от Сентиментал Суингърс.
Целият видеоматериал е заснет само за една нощ в началото на април, а за декорите са употребени 2300 рози – бели, розови и червени, съответстващи на различната атмосфера и нюансите на всяко от розетата. Историята на видеото показва как всяка от трите дами се подготвя за предстоящото представление „Шансон”. Вера, Рони и Деси пресъздават различните вкусове на виното „Шансон”, в компанията на розите, с които са обградени.
Костюмите на дамите от Сентиментал Суингърс за видеоклипа са изработени от Ники Пачев. Другите актьори са с костюми – дело на Ани Гелинова и Анна Андреева. Съвсем в духа на вечерта белият лакей-статуя от видеото за „Шансон Класик” ще украси сцената и на 30 април.
Преди концерта в събота, от 20 часа коафьорите от „Арлет” ще реализират своите винтидж идеи върху косите на всички желаещи да се пренесат подобаващо в ерата на суинга.
Специално за пролетното суинг настроение Салон „Арлет” (ул. „Узунджовска” 7-9) организира и предварителен празник. От 14:00 до 19:00 ч. в събота всички ценители ще могат да се потопят в света на най-луксозните ритуали за коса Керастаз с 50% отстъпка - в акомпанимент на чаша „Шансон Класик” и много суинг.
Билетите за суинг представлението в събота са с цена 12 лева, в деня на концерта – 15 лв. Срещу всеки билет гостите ще получат по чаша „Шансон Класик” – виното на вечерта.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *