„Серафим” с Ивайло Христов – сред априлските предложения на „Късо кино в ДНК”

|
На 13 април от 19,30 часа "Късо кино в ДНК" ще покаже четири късометражни филми на режисьорките Ваня Донева и Елена Тончева.

Серафим” на Ваня Донева е по едноименния разказ на Йордан Йовков. Филмът разказва за доброто у човека. Бездомникът Серафим десет години събира пари, за да си купи ново палто, но вместо това ги дава на нуждаещите се. Серафим вярва, че човек носи състрадание и любов, които ни водят по житейския ни път.
В ролята на Серафим е популярният и обичан актьор, режисьор и преподавател в НАТФИЗ Ивайло Христов, участват още Васил Банов и Полин Лалова.

Serafim_1 - Copy

Другото предложение на Ваня Донева е „Рандеву” по разказа „Кой ще цивилизува шопско" на друг български класик – Иван Вазов.
Определен едновременно като комедия и драма, филмът ни пренася в края на XIX век, където Елена желае да се омъжи и да се отърве от слугуването, но нейната господарка я затрупва с работа, за да я задържи при себе си. В ролите ще видим: Полин Лалова, Димитър Живков, Десислава Пашова, Русалина Чапликова, Гергана Гълъбова. 

От своя страна режисьорката Елена Тончева е представена в априлското издание на „късото кино” с един игрален и един документален филм.

"Капия" е с участието на Иван Бърнев и разказва за Лили, която, за да отмъсти на твърде строгия си нов учител Стоичков, краде ключовете му и нахлува в дома му, за да му прави номера.

Документалният "10 без 10" е за възрастен мъж, който всяка вечер, без изключение, в 10 без 10 часа минава по софийската улица „Сан Стефано”, бягайки. Това продължава от години. Той се е превърнал в градска легенда, но никой не знае защо бяга. Отговорът на този въпрос ще разберем във филма.

Билети може да намерите на касите на Билетен център, НДК или на касата на ДНК един час преди начало на събитието, а вратите и барът на ДНК отварят в 19 часа.
Цена на билетите е 6 лв. редовен и 4 лв. с намаление за учащи и пенсионери.

По материали на организаторите


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *