Силви Вартан пристига в София с нов албум, ще се посвети на благотворителност

|
Наближава дългоочакваният концерт на примата на френската естрада Силви Вартан в София. Той ще се състои на 28 октомври (сряда) в зала 1 на Националния дворец на културата.

Концертът ще се проведе в рамките на ежегодния фестивал Мюзик Джем 2009. Събитието се осъществява със специалната подкрепа на Сосиете Женерал Експресбанк по случай десетгодишния юбилей на банката. Организатор на шоуто е София Мюзик Ентърпрайсис.

В деня след концерта звездата ще се посвети на активна благотворителна дейност. По предварителен план, тя ще посети Дом „Майка и дете” – Младост, Втора градска болница и Многопрофилна болница за амбулаторно лечение и спешна помощ „Пирогов”. Визитата е част от програмата на асоциация „Силви Вартан за България”, чиято дейност е съсредоточена в дарения за болнични заведения. Благодарение на личната инициатива на Силви и сътрудниците й в София, асоциацията дарява апартура за новородени деца в цяла България.

От издаването на първия си албум през 1961 г. до днес магнетичната певица и актриса се радва на изключителна популярност. Перди броени дни излезе нейният най-нов албум „Toutes peines confondues”, който показва звездата в една по-различна светлина. Меланхоличен, дълбок и далеч по-интимен, той е плод на желанието й да се доближи максимално в общуването си с публиката. Сериозна провокация в него е песента, композирана от Карла Бруни - Саркози. Силви Вартан отдавна цени творчеството на талантливата Първа дама на Франция и споделя, че с удоволствие би продължила да работи с нея.

Настоящото турне на примата на френската поп музика, посветено на последния й албум, се радва на небивал успех. То стартира с няколко концерта в Париж в небезизвестната зала "Олимпия", където през 60-те години Силви пее на една сцена заедно с легендарните Бийтълс. Гастролът включва около 30 европейски концерта и ще продължи до март 2010 г.

Преди месец, по време на един от последните концерти в зала "Олимпия", за всеобща изненада на публиката, на сцената заедно със Силви се качва нейният бивш съпруг Джони Холидей. Двойката изпълнява два изключително емоционални дуета - "L`Hymne à l`amour" и "Non, je ne regrette rien" на Едит Пиаф. Публиката приема изключително позитивно неочакваното изпълнение и изпраща звездата с бурни аплодисменти.

По повод предстоящия си концерт в зала 1 на НДК, Силви Вартан споделя, че няма търпение да посети отново родната си страна и да се срещне с любимата си българска публика. Билети за концерта на забележителната певица могат да бъдат закупени на цени от 30 до 80 лева от касите на Тикетпро България в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *