Скорпиънс с голям концерт по Коледа в София

|

Получихме следното съобщение:


Скорпиънс. Снимка Marc TheisЛегендарната немска рок група Скорпиънс (Scorpions) пристига в София на 16 декември 2013 г. с голям концерт в зала "Арена Армеец" по покана на Loud Concerts. Събитието ще бъде част от предстоящия "Rock N' Roll Forever Tour", с който бандата ще премине през София по Коледа. Емоцията и успехът на последния албум Sting in the Tail промени решението на групата от преди три години да сложи “край на турнетата”. В наскоро дадено интервю за Classic Rock magazine фронтменът Клаус Майне сподели: “развълнувани от успеха - идеята за пенсиониране постепенно изчезна от съзнанието ни".


Билетите за концертa на16 декември 2013 г. в зала Арена Армеец в София се пускат в продажба от днес - сряда (16.10.2013 г.). Те могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежата на Eventim – магазини: Office 1 Superstore, Germanos, Пикадили, Техномаркет, бензиностанции OMV, На Тъмно и в интернет на www.eventim.bg.


Цената на билетите според местата в залата ще бъде от 65 лв. до 100 лв.

Първите 1000 закупени билета, независимо от коя ценова категория са, ще бъдат с отстъпка -10% от официално обявената им цена. Промоцията в цената на първите 1000 билета ще бъде валидна до изчерпване на количеството им.

И още: деца до 7 годишна възраст ще влизат без билет на концерта (без право на седящо място), като задължително трябва да са с възрастен придружител, притежаващ билет и Декларация (за закрила на деца на обществени места). Декларацията може да бъде изтеглена от сайта www.loudconcerts.com."Rock N' Roll Forever Tour" на Скорпиънс стартира в края на седмицата от Беларус, а само в Русия концертите на бандата ще бъдат четири. В последно време групата работи по нов албум, който освен нови, ще включва и неиздавани до сега песни, написани през 80-те. "Не искам да издавам твърде много сега, но мога да ви уверя, че все още има живот в старите Скорпиънс - добавя Клаус Майне. - Работим усилено и върху документален филм за кариерата ни, в който ще включим и кадри от последното ни турне.” Oт 2010 г. насам групата изнася над 200 концерта в различни точки на света.

Знаем, че Скорпиънс обичат срещите с българските си фенове (с не един легендарен концерт у нас), но за първи път на 16 декември тази среща ще бъде в най-подходящото за тази цел място – модерната зала "Арена Армеец".

     Повече за Скорпиънс:

 

Бандата, създадена в Хановер, вече повече от четиресет години продължава да пише със собствен почерк своя глава в историята на световния рок. От излизането на първия албум "Lonesome Crow" през 1972 г. групата има продадени над 75 милиона копия от всичките си албуми. Оттогава и до днес Рудолф Шенкер (киратист), основател и движеща фигура в бандата, продължава да вярва и да доказва, че “всичко е възможно толкова дълго, колкото ти вярваш в него”. Вярвайки силно и непоклатимо в успеха си, петорката от Хановер успява да накара не едно поколение да почерпи сили от тяхната музика, да повярва в силата на рока и в силата му да променя света. От самото начало решението да пеят своите песни на английски език се оказва повече от успешен ход и наред с уникалната за времето комбинация от двете електрически китари, както и запомнящия се глас на Клаус Майне,  вратите на бандата към света са отворени. Още с първото си турне (съвместно с Юрая Хйип и UFO) Скорпионите налагат собствен стил, а след още три супер успешни албума вече никой не може да сбърка - това е най-добрата германска хард рок банда на рок сцената. През 1975 г. идва ред на първото европейско турне, по време на което делят сцена с Кис, а в същата година Скорпиънс превземат и Ливърпул. През 1976 г. албумът им "Virgin Killer" става най-продаван в Германия, а в Япония през тази и следващата година той достига златен статус. През 1978 г. бандата тръгва на турне в Япония, а на следващата година правят и първото си официално турне в САЩ, свирейки на една сцена с Аеросмит, Тед Нъджънт и Ей Си/Ди Си. Успехът е огромен , а с издаването на седмия по ред – "Lovedrive" (1979), той става първият им албум, получил златен статус в САЩ. През 1981 г. вокалът на бандата Клаус Майне губи гласа си и решава да напусне бандата, но благодарение на огромната подкрепа на Рудолф Шенкер и дълбокото приятелство помежду им, той се подлага на няколко операции и се завръща в бандата. Критиците и феновете коментират, че след нея гласът му е с по-голям диапазон и с по-метален ефект. Следващите години са с единствена посока напред и нагоре към върховете на рок класациите. Те стават една от най-обичаните банди в Северна Америка, Япония и Европа. В средата на 80-те години списание "Ролинг Стоун" нарича Скорпиънс "героите на хеви метъла" и са признати за една от 30-те най-велики рок банди в света.

През 1988 г. Скорпиънс е първата западна рок банда, която свири пред 350 хиляди души в Ленинград и то по времето на Желязната завеса. Този исторически концерт води след себе си участие на групата в "Moscow Music Peace Festival" през 1989 г., а на сцената в Москва стъпват още Бон Джоуви, Мотли Крю, Скид Роу, Ози Озбърн.  В същото време се ражда и един от най-големите хитове на Скорпиънс – "The Wind of Change". Баладата се превръща в химн и символ на промените в Източна Европа и рухването на Берлинската стена. Песента е включена в албума "Crazy World" (1990), а през 1991 г. окупира първото място в класациите на цели 11 държави. В същата година заради тази песен членовете на групата са поканени на среща лично от Михаил Горбачов в Кремъл, като това е единствената подобна в историята - и за бившата СССР, и за историята на рока въобще. През 1992 г. съвсем заслужено бандата е отличена с World Music Award за “най-успешна германска рок група”.  През 1995 г. те канят Джеймс Котак от Ей Си /Ди Си за барабанист на предстоящо им "Pure Instinct Live Tour"  (1996/97 г.). През 1999 г.  бандата издава за първи път в историята си албум, записан на немски език – "Eye II Eye". През 1994 г.  отново получават World Music Award, а друг важен момент от същата година е поканата им от семейството на Kраля на рока и от Краля на попа – Майкъл Джексън, да пеят на концерт в памет на Елвис Пресли в Мемфис, Тенеси.

През 2009 г. легендите на рока получават най-престижната германска награда Echo Awards Honor за цялостно творчество. Само като партньор на "Грийнпийс" в кампанията за спасяване на дъждовните гори Скорпиънс изнасят концерти в Южна Америка пред повече от 150 хиляди фенове.

 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *