Скънк Ананси и Дефтоунс на Спирит ъф Бургас 2011

|
След Моби (Moby), Скънк Ананси (Skuns Anansie) и Дефтоунс (Deftones) са двете нови имена от голямата световна музикална сцена, които потвърдиха участието си на SPIRIT of Burgas 2011. Англичаните от Скънк Ананси, чието звучене разби представите за рок при появата им в средата на 90-те години, ще се появят на Основната сцена на фестивала във вечерта на 13 август, събота.
Атрактивната Скин (Skin) ще излезе заедно с Кас, Ейс и Марк Ричардсън пред публиката на Централния плаж в Бургас в 21 ч. в съботната вечер за двучасов гиг. Появата им ще се случи непосредствено преди излизането на Моби на същата тази сцена – музикантът, който първи с готовност потвърди присъствието си на SPIRIT of Burgas 2011.
24 часа по-късно, в последната фестивална вечер – на 14 август, отново на Основната сцена ще излезе калифорнийската банда Дефтоунс. Дефтоунс се ражда през 1989 г. в Сакраменто. Стилът, който Stephen Carpenter, Chi Cheng, Abe Cunningham, Frank Delgado и Chino Moreno създават, е толкова алтернативен, че трудно може да бъде вкаран в каквито и да било рамки. Опитите за определянето му тръгват от алтърнатив метъл и дрийм поп, минават през ню метъл и пост-геридж, за да стигнат до рап метъл и пост-хардкор.
През изминалата година Deftones изкараха шестия си студиен албум „Diamond Eyes”. Дори онези, които не са фенове на твърдия рок, няма как да са подминали името на Дефтоунс през годините – тракът им “My Own Summer (Shove It)” влезе в саундтрака към култовата кино лента „Матрицата”. Освен, че напоследък активно обикалят по фестивали из целия свят, музикантите от групата вече са съсредоточени и върху работата по нова тава, с работното заглавие “Eros”.
Скоро SPIRIT of Burgas ще обяви и други имена, потвърдили своето участие на тазгодишното издание на фестивала.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *