След официалното закриване София Филм Фест продължава с още седем дни кино

|
10-то юбилейно издание на София Филм Фест беше закрито с гала прожекцията на документалния "Музиката на Истанбул" на 19 март в зала 1 на НДК.
Определян като "балканския отговор на "Буена Виста Сошъл Клъб" филмът е дело на режисьора Фатих Акин, познат на българската публика с последната си творба "Срещу стената". Това е едно надникване в пъстрия свят на музикалната амалгама, спойка от най-разнородни и наглед несъвместими ритми, жанрове и влияния, която се вихри в столицата на Турция. На кръстопътя между Изтока и Запада, Азия и Европа, звучат традиционни мелодии, вплетени, например, в тъканта на модерен хип-хоп, който обаче се различава от американския и европейския си вариант и придобива самостоятелен облик.
Преди "Музиката на Истанбул" бе показана хитовата лента "Статски съветник".
София Филм Фест продължава със специална програма до 27 март. Ще можете да видите филми като "Ангелско сърце", "Евита", "Пилето", "Прахът на Анджела" и "Пинк Флойд: Стената" на сър Алън Паркър, "Милиони" на Дани Бойл, режисьорът, познат ни от "Трейнспотинг", филми от панорамата на Златина Русева и от документалната програма, "Персона нон грата" на Кшищоф Зануси, "Последни дни" на Гюс ван Сант и др.
От 24 март по киноекраните тръгва "Когато порастна, ще стана кенгуру" на Радивое Андрич - ако сте пропуснали да го гледате на феста, имате възможност да попълните пропуска си.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *