След “Шифърът на Леонардо” и Библията излезе в аудио-формат у нас

|
На 11 октомври в Музея на Земята и хората Библията бе представена в непознат за нас (но изключително популярен в чужбина) формат – така наречената “аудио-книга”.
Амбициозният проект носи заглавието “Истории от Библията” и е дело на известния журналист и писател от издателство “Пет звезди” Димитър Инкьов, а ролята на “четеца” е поверена на Димо - небезизвестният вокалист на група П.И.Ф.
Самите участници и създатели на амбициозния проект заявиха, че са извършили истински “подвиг” в страна, където “културата на словото не е приоритет на никоя държавна институция”. Иначе творческият процес е стартирал със сериозен кастинг още през ноември миналата година, за да завърши през април на 2006-а.
С едноминутно мълчание бе отбелязана преждевременната кончина на човека, без когото този проект едва ли би бил реализиран – създателят на текстовете в “Истории от Библията” Димитър Инкьов, който почина на 25 септември в Германия след тежко и продължително боледуване.
По думите на Димо, екипът е преминал през много “борби с текста” и самият той чистосърдечно си призна, че “ако знаехме колко е сложно, никой от нас нямаше да се захване с тази работа”. Полу на шега, полу на сериозно, създателите на първата аудио-версия на Светото писание в България си пожелаха да спечелят джакпота от тотото, за да могат да направят и видео версия.
 

Христиана НиколаеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *