Смях от сърце в Сатирата

|
„Детектор на лъжата” е чиста доза комедия от най-високо качество. Подобно най-хубавата руска водка, за която не рядко става дума в пиесата, тя завладява сетивата и съзнанието до пълно потапяне в света на пречистващия смях.
В Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” зала „Методи Андонов” предоставя пространството си за петнадесетата пиеса на младия руски драматург Василий Сигарев. Постановката обаче има потенциал и размах за голяма сцена. Историята е за средностатистическо семейство, в което мъжът е скрил последната си заплата и не помни къде, затова се налага да повикат хипнотизатор. Покрай намирането на парите, жената научава и други тайни на съпруга си, който на свой ред също иска да разбере тя какво крие от него. Комичните ситуации и свеж диалог са изиграни майсторски от актьорското трио Павел Попандов, Филип Трифонов и Албена Колева. Според режисьора Николай Гундеров в постановката има голяма доза импровизация, той я определи като „естествен театър”, в който актьорите до голяма степен са свободни да внасят непрекъснато различни промени.
Публиката има възможността да се наслади на открит, приветлив хумор без саркастични нотки и пластове горчива житейска поука. "Детектор на лъжата" е пиеса, която подарява забавление и искрен смях, както и позабравеното удоволствие от високо ниво на актьорска игра.
Премиерата на спектакъла е на 3 април, а до края на месеца представления се играят на 13 и 20 април. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *