Снимки и видео от втория ден на Спирит ъф Бургас

|
По-долу можете да разгледате снимки от втория ден (14 август) на фестивала Спирит ъф Бургас. Денят бе белязан с отпадането на Евърласт (Everlast) като участник на главната сцена и заместването му с родните Уикеда, както и с първия концерт на хардкор легендата Карцер.
Всички снимки са на Елена Топлийска ©, пълната галерия разгледайте тук.
UNKLE направиха страхотно шоу, комбинирайки уникалната си музика с шеметни светлинни ефекти. Видео от сета им, заедно с части от изпълненията на Default и Остава може да видите по-долу.
 


 


Default - момчетата активно подкрепят една от каузите на фестивала и излязоха с тениски „Да спрем насилието над животни”. Хитът на бандата „Take The Pills” се прие добре от все още доста рехавата публика.
 

 
След сета на Booze Brothers започва да става все по-яко.
 

 
Urban Grey – страхотна банда, забиват чудесно (което не е изненада). Какво ти чудесно, направо мачкат. Задължителни за гледане и слушане.
 

 
Часът вече е 21:45 и на "Джак Даниълс" е време за хардкор. Но групата е по-специална – свидетели сме на дългоочаквания реюниън на култовата бургаска банда „Карцер”! През 90-те години „Карцер” бе една от движещите сили не само на хардкор сцената (каквато тогава почти нямаше, за разлика от сега), но и на БГ метъл-сцената като цяло, с три албума зад гърба си и безброй концерти и фестивални участия.
Групата прекрати съществуването си преди около 10 години, а по-голямата част от членовете й не изчезнаха от сцената – Стафа е в The Revenge Project, Мената в Artery, а Мария и барабанистът Мартин, заменил оригиналния ударник на Карцер, живеещ в Лондон, свирят в алтернативната банда „Силует”.
Още с първите акорди на откриващата „Разчиствай пътя”, публиката подивя и станаха ясни две неща – „Карцер” все едно никога не са се разпадали, и се завръщат по–силни от всякога, и второ, звукът им ще позволи това да се случи. С две думи - който си го може, го може.
Бандата изсвири почти всичките си класически до болка познати хитове от „...и няма край” и “Progress To Decay”, за радост на предимно бургаската агитка, доволна да види една истинска бургаска хардкор легенда на „Спирит ъф БУРГАС”, където предния ден имаше гости от Варна и София, че дори и от Краводер.
Вокалът Ситко сякаш не е загубил нищо от харизмата си, въпреки че не е пипвал микрофон от 10 години, а останалите сработено и мощно продължават хардкор-атаката.
„Изгарящо съзнание”, „Let me die”, „Virtual Reality”, “Don’t Drive Me Mad”, един своеобразен бонус и, разбира се, „Апокалипсис”, с която бургазлии завършиха сета си. Един час мина като 5 минути. Така е с хубавата музика. Фронтменът благодари на всички, които носят "Карцер" в сърцата си през всичките тези години, а те са много, в пъти повече от присъстващите тази вечер на „Джак Даниълс” сцената.
За нас остава надеждата, че това няма да е последното шоу на „Карцер” – кой знае, може би няма да чакаме още 10 години, за да ги видим отново.
 

 

 
След разтърсващия сет на бургазлии идва ред на Отряд 13 – група, забележителна с това, че са се събрали в затвора. Оттам нататък имаме приятен хумор, по някоя и друга реплика на злободневна тема и парчета, които не могат да се похвалят с някакви особени достойнства – но в интерес на истината нямат и особени недостатъци.
 

 
Последни на рок сцената са Svetlyo&The Legends. След тях няма да излязат Уикеда, защото те заместиха разболелия се Евърласт на главната сцена. В състава на „Легендите” има акордеонист, който придава един такъв интересен привкус на мероприятието... Хитовете един след друг, вулгаризми, добре познатите неща, плюс „новото парче” – „Боли ме гъза”. Хората скачат, пеят, радват се. Купон отвсякъде, вече цял втори ден.
 

 
Кратко видео от сета на DJ Shadow, Svetlyo&The Legends и румънците POPa SapKa, които вилняха на "На тъмно" след нестигналото до край представяне на "Оратница" и доста вялото завръщане на Джанго Зе, иначе очаквани с удоволствие от публиката.
 


 
В галерията от втория ден можете да видите снимки на Default, Остава, Booze Brothers, DJ Dharba, Urban Grey, Wickeda, Senior Buffo & The Synchronizers, Kartzer, UNKLE, Jamezz Bong и Ехо, Джанго Зе, Отряд 13, DJ Shadow, Svetlio & The Legends, Popa Sapka, Solardip и DJ Mad Bear.
Фотограф © Елена Топлийска
 

Златин Атанасов, Гергана Стойчева - НушаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *