Снимки от концерта на Харлем Госпъл Хор в София

|
В нашата галерия можете да разгледате снимки от концерта на Харлем Госпъл Хор в София в края на миналата седмица.
Без никакво колебание можем да кажем, че това бе един от най-емоционалните концерти, провеждали се някога у нас. Благодарение на Арт БГ, които упорстват в нелеката задача да разчупват столичната хегемония в културния живот и да правят турнета на поканените групи и в други градове на страната, на прекрасните гласове на Харлем Госпъл Хор се насладиха и в Пловдив, Варна и Бургас.
Концертът в зала 1 на НДК бе истинско пиршество от звуци и цветове, а позитивната енергия заливаше залата. От един момент нататък вече нямаше начин някой да остане седнал, а към края на концерта танците се пренесоха и на сцената, където най-смелите се качиха, поканени от изпълнителите, и се забавляваха под звуците на госпъл химни и песни на Майкъл Джексън.
Турнето на Харлем Госпъл Хор, наречено "Турне на надеждата", отдаваше почит към великия музикант. Чухме "I`ll be there", "We Are the World", "Will You be There", "Billie Jean" и като бис след бурни овации, заплашващи да срутят ако не залата, то поне неустойчивия под на оркестрината - и "You are not alone".
Не е тайна, че госпъл музиката е слабо позната по нашите географски ширини, затова най-радушен прием получи световноизвестната (и поради това - лесно разпознаваема) “O, happy day”. Чухме и "I Believe I Can Fly" в разтърсващо изпълнение.
Харлем Госпъл Хор оставиха своя отпечатък върху присъстващите в залата и върху концертния живот в страната. Професионализъм, изумителни гласове и искрена вяра демонстрираха отвъдокеанските гости. Такова пълно сливане с музиката и религиозната идея, че няма как да останеш равнодушен пред емоцията. Поразителен талант, от който оставаш без думи и не ти остава нищо друго, освен да се предадеш на вездесъщата сила на музиката.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *