Солистите на Ковънт Гардън за първи път в София с великденски концерт

|
18 от най-добрите класически музиканти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон пристигат за първи път в София, седмица преди Великден.
Лидер на формацията е любимецът на българската публика – Васко Василев, чието име фигурира официално в историята на престижната институция като най-младия концерт майстор. Заедно със солистите на сцената ще гастролира и пианистката Памела Никълсън.
Концертът на солистите на „Ковънт Гардън” ще се състои 16 април, в зала 1 на НДК и ще включва изцяло класическа програма с репертоар от Вивалди, Шостакович, Шопен, Моцарт, като обединителната тема ще е визуализацията на класическата музика през годините.
Солистите на „Ковънт Гардън” са част от състава на Оркестъра на Кралската опера в Лондон, който се формира през 1946 г. под името „Ковънт Гардън Оркестър”. През годините оркестърът на Операта заслужено си спечелва славата на един от най-елитните и професионални оркестри за класическа оперна и балетна музика, работещи с най-големите имена сред диригентите. Сред наградите на формацията са няколко международни отличия и 3 Награди за Изключително Постижение в областта на операта.
Професионалният път на всеки от музикантите, които пристигат в София, е свързан с различни школи и течения в музиката и съчетава индивидуалната култура, националност и професионален опит на всеки един от тях. Имената на някои от музикантите са познати на българските меломани от соловите им концертни изяви – Сергей Левитин, Антон Холоденко, Ара Маликян, концерт майстор на Кралската оперета в Мадрид, записвал водещата цигулкова партия за филмовите продукции на Педро Алмодовар и албумите на култовата испанска група „Чамбао”.
Билети за концерта на 16 април ще бъдат пуснати в продажба от 16 март на касите на Билетен център НДК, с цени от 30 лв., 40 лв. и 80 лв.
За най-големите ценители на класическата музика Агенция „Прима” е организирала ВИП ложа, с цени на билета от 150 лв. За първи път в България, зрителите, които закупят ВИП билет, освен чаша шампанско и автограф от Васко Василев, ще имат възможност до дни да получат на посчен от тях адрес запис от концерта на DVD. Записът, ще бъде издаден в изключително лимитиран тираж, само за притежателите на ВИП билет.
 

По материали на Агенция ПримаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *