Софийска премиера на “Мрежата на Индра”

|
Небезизвестният поет и политик Едвин Сугарев представи новата си, двадесет и първа поред, книга "Мрежата на Индра" на 17 декември (неделя), в рамките на Коледния панаир на книгата.
Истинската премиера на книгата беше в Созопол по време на фестивала "Аполония", за което "Словеса" вече писа.
Вдъхновената от будистката философия стихосбирка съдържа 99 стиха в малка форма, засягащи основни теми от човешкото битие. Голяма част от творбите са посветени на смъртта, вечността и словото. Неозаглавени, стиховете в книгата са прозрения на автора, споходили го по време на пътуването му до различни "енергийни места", както ги нарича той, като Индия и Камен бряг.
Съставител на “Мрежата на Индра”, издадена от “Алтера”, е Борис Христов. Стихивете Един Сугарев започва да пише, когато решил да вземе участие във втория конкурс “SMS поезия”, който печели през 2005-а година.
Книгата представи Миглена Николчина, поетеса и преподавател в Катедрата по теория и история на литературата в СУ "Св. Климент Охридски". Пред препълнената зала 3.2 на НДК тя сподели своето критическо виждане за стихосбирката и за поезията на Едвин Сугарев като цяло, като наблегна на особеното значение и роля на нетленното в творбите му. След това авторът прочете някои от произведенията си.
 

Снежана СимеоноваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *