Спечелете билет за фестивала “Тънка червена рок седмица”!

|
До петък, 12 ноември, имате възможност да спечелите билет за фестивала "Тънка червена рок седмица", както и диск-компилация с песни на участващите групи.
За целта изпратете верния отговор на въпроса, който задаваме, на имейл: slovesa.net@gmail.com, като напишете в полето за тема (subject) "За играта".
Въпросът е:
Колко групи ще вземат участие във фестивала "Тънка Червена Рок Седмица"?
Заедно с правилния отговор изпратете и трите си имена, както и телефон за връзка. Срокът на играта е до 12 ноември включително.
Ще изтеглим имената на двама печеливши, които ще бъдат уведомени къде ще получат наградите си.
 
Можете да прочетете ревю на компилационния албум от Ангел Ангелов:
 

Никога не съм страдал от преувеличеното подценяване на младата българска рок сцена. Познавам доста момчета и момичета, които отиват да свирят след работа по гаражите и са толкова ефективни, колкото и доста сериозни групи, включително такива, които пълнят стадионите ни. Когато ми подадоха диска Thin Red Rock CD vol.1, първото ми впечатление беше това клише “vol.1” върху обложката. Имитация? После схванах – стъпка в следата, но с нова сила. Издаването на „млад” български рокендрол трябва да се възприема не само като събитие, но и като тенденция. Цели 16 песни в диска! Интересна комбинация от познати и непознати имена. Добре, имате вниманието ми, ролъри – познати и напълно неизвестни за скромната ми личност.
Пуснах сидито и заслушах. Бързото преминаване през парчетата донесе наслада от разнообразие, което е хранително за човек с обширни вкусове. Признавам, че у мен заседна една нотка на удоволствие от това, че с тия момчета и момичета се разминавам на улицата. Разбира се, усетих влиянието на големите, но авторските щрихи – блендите на звука, характера на вокалите, интепретационните идеи, дори текстовете, ме накараха да усетя желанието на музикантите парчетата им да изскочат от физическия си затвор в моя плеър и да ми скосят краката. Пуснах втори път, за по - зряла оценка. Default и Booze Brothers - неподправен гаражен рок със саутърн елемент в “Song About a Man”, със самоиронична, цинична нотка или дори ударна социална идея, преминаваща в поносима истерия в „Raindrops” на Default. Следват парчетата на OverGame и Ювиги – издържана технически концепция в труден, прогресивен стил; смяна на тактове и темпа; яки китарни рифове, изработени вокали и чудесни многогласия. „Различен” и „В края на пътя” впечатляват не само с изпълнението си, но и с избора на български текст, както и със съдържанието му. „Far from heaven” изкарва OverGame в личната ми номинация за най-добра българска вокална линия. Не съм изненадан, че познатите, улегнали парчета на Der Hunds и Awake ме изпълват със спокойствие, въпреки емоционалното сиатълско послание в „Swan Song” или откровено нихилистично и мотивиращо “Joke”. Идеите на Soundfull изхождат също от сиатълската вълна в композиционно отношение, а парчето „Exiled” прави силно впечатление с вокален диапазон и ударни преходи. Бургас кърти! Накрая компилацията е увенчана от Иерихон – тук мога да потвърдя мнението на пресата – ювелирен хард рок, с елементи на тотален артистизъм, който може да се тълкува и най –вече възприема широко и задоволително.
Браво, доволен съм. Искам да им стисна ръцете на всички тия хора, които се забавляват толкова, докато ме карат да им влизам в кожата. Добро послание в диска, самият диск – добро послание. Каква е цената на удоволствието? Да идеш на концерт! Е, и това ако не е оферта?
Извинете ме, ще ида да си го пусна и в колата.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *