Спирит ъф Бургас подкрепя благородни каузи

|
Част от позитивния имидж, който Спирит ъф Бургас изгради бързо за кратката си история на съществуване, се дължи не само на оригиналния му музикален профил и атрактивната локация, но и на факта, че фестивалът застава зад отговорни обществени каузи с общочовешки характер. Вече се превърна в традиция по време на всяко издание на голямото августовско събитие на брега на Бургас да се представят различни каузи с идеална цел.
Ако през 2009 г. фестивалът стана част от обща европейска кампания, която се обяви срещу бедността сред младите хора, то още тогава той подкрепи и кампаниите на „И Аз Мога” / „I Can Too” - инициатива за подпомагане и интегриране на деца в нужда.
Както всяка година, и тази хората в инвалидни колички имат право на безплатен достъп до фестивала заедно с придружител. За тях има отделена специална тераса с добър изглед към главната сцена.
От миналата година място във фестивалното градче намериха и няколко организации за защита правата на животните у нас. Най-голямата сред тях - международната фондация „Четири лапи”, която от 2000 г. има седалище в страната ни, ще присъства и тази година. Дейността на „Четири лапи” на територията на България е обвързана най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, както и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Това са и двете каузи, върху които фондацията ще акцентира при тазгодишното си присъствие на фестивала - чрез цветни брошури, интересни филми и атрактивни подаръци за всеки, който се спре при тяхната шатра. Позитивната новина е, че през 2010 г. „Четири лапи”, съвместно с други организации за защита на животните, успя да събере по време на Спирит ъф Бургас представително количество подписи от посетители на фестивала и това подпомогна решаването на един важен проблем в страната ни – приемането на закон за инкриминиране на човешкото насилие над животни и наказването му със затвор.
Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят.
Проектите на „I Can Too” съществуват също изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездна подкрепа от много хора от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации. Благодарение на съпричастността и подкрепата на всички тях, „I Can Too” успя да създаде Медицински център за деца с множествени увреждания в Студентски град, София. В момента инициативата създава Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив отново на принципа на доброволчеството. В резултат на две годишни усилия на инициативата да популяризира необходимостта от създаването на такъв Център, Община Пловдив предостави на „И Аз Мога” помещение от 400 кв.м. на 3-тия етаж от клиника в града. Пространството се нуждае от цялостно реновиране. И ВИЕ МОЖЕ да се включите в реновирането с контакти, идеи, работа, материали, с покупка на аксесоар от щанда на „И Аз Мога” по време на фестивала или като изпратите sms на номер 1415.
Научете повече за актуалните кампании на „I Can Too”, насочени към децата в нужда на www.Icantoo.eu, както и тези на фондация „Четири лапи”, работещи в защита на животните на www.vier-pfoten.bg.

БИЛЕТИ ЗА ФЕСТИВАЛА:
Препродажба – в мрежата на Eventim.bg
1-дневен билет: 50 лв.
3-дневен билет: 120 лв.
На входа в дните на фестивала:
1-дневен билет: 60 лв.
3-дневен билет: 140 лв.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *