Спирит ъф Бургас 2010 – по-мащабен от всякога

|
Третото издание на Спирит ъф Бургас (Spirit of Burgas) се задава на хоризонта и по всичко личи, че звездата му през 2010 г. ще грее още по-високо и по-ярко на Източноевропейската фестивална сцена. Разположен сред красивия естествен декор на българския черноморския бряг, фестивалът тази година ще се случи между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас. За трета поредна година той ще бъде горд и гостоприемен домакин на най-добрите местни и интернационални артисти.
Сред големите имена от световната сцена, които потвърдиха участието си на Спирит ъф Бургас 2010 са с нетърпение очакваните хедлайнери Продиджи (The Prodigy) и Горилаз Саунд Систъм (Gorillaz Sound System) (DVJ). Към тях се присъединяват и Серж Танкиян (Serj Tankian), Apollo 440, DJ Shadow, Andy C & MC GQ, които ще се появят на българска сцена за първи път. Още много артисти тепърва ще бъдат анонсирани.

Стартирал през 2008 година, Спирит ъф Бургас е първото по рода си събитие в страната, предлагащо разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи всички музикални жанрове. Фестивалът продължава да расте с всяка изминала година. Той бе номиниран за „Best European Festival” на UK Festival Awards през 2008 г. и в категорията "Best Overseas Festival" през 2009 г. През същата, 2009-а, събитието бе посочен от „Таймс” като една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. Спирит ъф Бургас намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festival” на първите награди European Festival Awards през януари 2010 г.

Тазгодишното издание на събитието ще покаже повече от 100 изпълнения на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявяват наред с най-атрактивните световни звезди. И каква по-подходяща локация, за да се случи всичко това, ако не брегът на град Бургас, с неговата зашеметяваща гледка към бургаския черноморски залив, чието протежение е 20 км. Никаква кал, дъжд или студ – само слънце през деня, ясно звездно небе през нощта, море и фин пясък!

Стартът ще бъде даден в петък вечер, на 13 август, от мощния характерен звук на The Prodigy, подгрявани от Apollo 440, последвани от DJ Andy C и MC GQ (Ram Records/UK). Голямото шоу ще продължи с DJ Shadow в събота, на 14 август. Финалът в неделя, 15 август, ще поставят създаващите мулти-сетивни преживявания Gorillaz Sound System (DVJ), както и Serj Tankian от прочутите System of a Down.

Желанието на жителите на града, на организаторите на фестивала и на представителите на местната власт в лицето най-вече на кмета г-н Димитър Николов e да съчетаят съвременната култура и изкуство със зашеметяващото крайбрежно местоположение и така да превърнат Бургас в идеалното място за дом на мащабно музикално събитие от ранга на Спирит ъф Бургас. Градът е четвъртият по големина в страната с население от 250 000 жители. През летните месеци то достига до 500 000 души. Това единствено по рода си съчетание от море, слънце и култура, превръща Бургас в любима дестинация за феновете на хубави ваканции.

Основен партньор на Спирит ъф Бургас тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck`s. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck`s. Марката има своя собствена музикална платформа – Beck`sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите от световната и българската музика имена и по този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката направи възможни гостуванията на Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др. През последните години Beck`s се наложи като неизменна част от живота на модерните млади хора и като синоним на лайфстайл и гаранция за уникални музикални преживявания. Подкрепяйки и правейки възможни събития като Спирит ъф Бургас, марката утолява жаждата на своите фенове не само за първокласно качество бира, но и за музикални събития и емоции на световно ниво.

У нас Beck`s се произвежда от Каменица АД, по лиценз на немската пивоварна Beck Brauerеi & Co KG, Bremen.

Организаторите изказват специални благодарности към H.M.S.U. за букинга на DJ Andy C и MC GQ!

Превърнете се в част от изживяването Спирит ъф Бургас!

Билети:

ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ (важи до 14 май):

Тридневен фестивален билет – 99 лева (50 евро)

Количествата са ограничени – след първоначалното изчерпване, нова серия промоционални билети не се предвижда!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:

Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)

Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)

Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)

Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)


Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

Фестивален къмпинг:

Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона, той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com

Опции за настаняване:

В града има много хотели и частни квартири, както и два големи къмпинга в околностите. Докато някои от хотелите предлагат най-високо качество услуги на високи цени, евтино настаняване може да бъде намерено в малки частни хотели в покрайнините. Могат да се използват услугите на агенции за недвижими имоти и да се наеме апартамент или стая в центъра на достъпни цени.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *