Списание “Графоман” със софийска премиера

|
На 16 април в клуб "Жолио" бяха представени победителите и номинираните във втория конкурс за хумористична проза и поезия "Очи за себе си".
След първото представяне, състояло се на 1 април в галерия "Актив Арт" - Варна, софийската публика има възможността да разбере кои са били участниците, а част от наградените получиха грамотите и наградите си. Водещата на вечерта - Светла Стайкова, представи и изданието "Библиотека Графоман". Като един от редакторите му, тя говори за него с много любов, но скоро даде думата на колегата си Слави Георгиев, който пространно разясни идеята за списанието. Присъстващите в "Жолио" разбраха, че думата "графоман", която обикновено е натоварена с негативен оттенък, прима нов, по-различен смисъл. На страниците на първия брой има великолепни творби на автори, публикуващи в сайта "Хулите", част от които бяха прочетени и в залата. Главният редактор Славимир Генчев завърши официалната част на представянето, а по традиция то продължи неофициално със стихове и песни до късни доби.
 

Антологията от конкурса "Очи за себе си" и списание "Библиотека Графоман" можете да закупите от книжарница "Български книжици".


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *