Списание “Одисей” навърши 5 години!

|
Най-доброто българско авторско списание за пътешествия и туризъм "Одисей" отбеляза своя пети рожден ден на 24 октомври с фотоизложба и коктейл във Военния клуб в столицата.
Празничната вечер се водеше от отговорния редактор на списанието Емил Данаилов. Поздравления за юбилея поднесе Станислав Новаков, заместник председател на агенцията по туризъм, който поднесе на екипа на "Одисей" специален паметен плакет. Председателят на института за анализ и оценки на туризма Румен Драганов подари на основателя и издателя на сп. "Одисей" д-р Радослав Карабоиков останало от детството му издание на книжката "Одисеята".
Г-н Карабоиков благодари на екипа на списанието и на стотиците автори в него, изказа и своето преклонение пред многобройните читателите, които неизменно подкрепяха "Одисей" и помагаха със съвети и препоръки през изминалите години. "Нека да я има нашата прекрасна България с нейните великолепни манастири, с нейната прекрасна култура, с нейните китни дворчета и села, с феноменалната природна картина и нека винаги във всеки един от нас да съществува и да не спира Одисей", каза в края на словото си издателят.
Изложбата включва едни от най-добрите фотографии, публикувани на страниците на списанието през годините и може да бъде видяна до 29 октомври.
Бяха обявени и победителите в току-що приключилия конкурс за пътепис със снимки, организиран за 3-та поредна година от списание "Одисей", "Словото" и "ФотоФорум". Голямата награда получава Владимир Влайков за пътеписа си "Другата Венеция". Журито дава и две допълнителни отличия - специална награда за текст за "В. като любов" на Жанета Станкова и специална награда за фотографии за "Малта - Рим... по комшийски" на Пенко Пенков. Всички участвали произведения можете да видите на страницата на конкурса - odysseia.slovo.bg.
На церемонията бяха връчени и наградите от фотоиграта на списание "Одисей".
През цялото време за музиката се грижеше Николай Иванов (създател на група Ом), а след официалната част по време на коктейла имаше и томбола с много награди и атрактивни награди.
Екипът на "Словеса" поздравява списание "Одисей" за юбилея и му пожелава все повече читатели и все така интересни материали. Честито!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *