Среща разговор с Димитър Инкьов

|
На 12 март в книжарница "Кръг +" издателство "5 звезди" проведе среща-разговор с Димитър Инкьов, специално пристигнал от Германия.
За творчеството на писателя и публицист Димитър Инкьов (Велко Верин) говориха неговата издателка, Румен Спасов и Георги Коритаров.
Димитър Инкьов прочете няколко свои разказа от сборника "Ботуш Каишев и другите", разказа и една история от "Аз и сестра ми Клара", все издания на издателство "5 звезди". В близките седмици се очаква и поредния сборник на български с многозначителното заглавие "Ботуш Каишев и новото време".
Димитър Инкьов е световноизвестен детски писател. Написал е 110 книги, преведени на над 25 езика от всички континенти, а разказите му присъстват в учебниците на началните класове в Германия и Австрия. У нас той е (не)известен предимно от предаванията на радио "Свободна Европа", на което сътрудничи 25 години.
Инкьов продължава активно да твори въпреки напредналата си възраст. Последната му книга - "Библията, разказана от Димитър Инкьов", излязла 2003 г., вече спечели голям успех в Германия и се печата втори тираж.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *