Сръбската пънк рок група Repetitor с първи концерт в България по покана на Indioteque

|

Сръбската пънк рок група Repetitor ще направи първия си концерт в България на 8-и май в столичния клуб R.B.F по покана на диджеите от проекта за алтернативна и инди музика Indioteque.

Repetitor са създадени през 2005 година в Белград. Дебютният им албум "Sve što vidim je prvi put" излиза три години по-късно. Първият им сингъл "Ja" остава пет седмици на върха на сръбските радио чартове.

"Това ще бъде първият ни концерт извън бивша Югославия, където хората разбират за какво пеем. Ние обичаме предизвикателствата, знаем, че ще се получи страхотно. А и никога не сме били в София и не знаем много за вашата рок енд рол сцена, така че сме любопитни да научим повече за нея", казват Repetitor за предстоящия си концерт в София.

Преди триото от Белград на сцената на R.B.F. ще излезе българската алтернативна формация The Barbarones. В нейния състав влизат бивши членове на The Headstall, Cigaretta и Lovers of the Bomb.

"Концертът на Repetitor, който организираме съвместно с The Barbarones, е предизвикателство за нас, но го посрещаме смело, тъй като това е насока, в която винаги сме искали да разширим Indioteque. Надяваме се, че ще получим подкрепата на хората, които обичат тази музика, тъй като това ще ни стимулира да продължим напред и да реализираме много по-амбициозни планове", разказват диджеите на Indioteque.

Билетите за концерта ще бъдат на цена от 10 лв.


Повече за Repetitor:

Repetitor са едно от най-често споменаваните имена на т.н. нова сръбска рок сцена и са сред най-интересните съвременни алтернативни банди на бивша Югославия. Стилът им е минималистичен, богат на усещания пънк-рок, кипящ от живот, но и по белградски меланхоличен, тръгнал от Ramones, преминал през 90-те, за да достигне до своя собствен почерк.

Repetitor са Борис Властелица (китара, вокали), Ана-Мария Купин (бас китара) и Милена Милутинович (барабани). Още с излизането си, първият им сингъл „Ja” се заковава на първо място в класацията на небезизвестното сръбско радио B92 и остава там в продължение на пет седмици. През 2007 година с рядко срещано пълно единодушие на публика и жури печелят наградата на фестивала Art&Music в Пула, Хърватска.

Повече на http://www.myspace.com/repetitor


За The Barbarones: The Barbarones са нова българска инди група от София. Музиката им е наситена, динамична и разнообразна - смес от гаражни, инди, пост-пънк и просто рок импулси. Групата скоро навърши една година, но репертоарът й е богат. The Barbarones всъщност са кръвно свързани и с някои други настоящи или пък вече останали в спомените алтернативни групировки като Default, Lovers of the Bomb, Cigaretta, The Pipones, The Headstall. През 2009 групата записа дебютното си EP-1.


За Indioteque:

Indioteque е проект за алтернативна и indie музика на диджеите kirkerona, fiff, Specta и The Fein. Проектът е свързан с организирането на партита, ориентирани към световната инди и алтернативна сцена, изградила през последните няколко десетилетия едно забележително музикално наследство.
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *