Стартира нов български телевизионен сериал

|
Театралният режисьор Николай Ламбрев – Михайловски представи предпремиерно на 29 юни първия си телевизионен сериал „Църква за вълци” в непринудената атмосфера на клуб „Максим" на Военния театър.
12-те серии на „Църква за вълци” тръгват по Канал 1 на Българската национална телевизия на 16 юли 2007 г.
Идеята за този сериал идва от едноименната пиеса на Петър Анастасов и проследява по един колоритен и интересен начин живота на няколко български семейства от началото на промените у нас през 1989 до наши дни. Над 100 актьори са били ангажирани за дванадесетте серии на „Църква за вълци”, за да може да се представят по-пълнокръвно отношенията между героите, в които несъмнено зрителят ще разпознае свои близки и познати.
Това е „една българска сага за битието българско във времето на много болки и надежди, на страдания и копнежи, на полети в светлина и тъма. Време на адаптация и битки със себе си и другите. Времето на промяната и прочистването на пътя. Един искрен разказ за нас самите. Опитахме се да говорим честно за живота, който живеем. Без носталгия, без отрицание, без отчаяние, без оптимизъм...” – казва режисьорът.
Сценарият, който прави впечатление с динамични и правдиви диалози, е дело на Петър Анастасов, Николай Ламбрев –Михайловски и Николай Недялков.
Някои от главните роли са поверени на доказаните артисти Меглена Караламбова, Атанас Атанасов, Васил Михайлов, Христо Мутафчиев, Марин Янев, Михаил Мутафов, Калин Сърменов, Стефан Попов, Анастасия Ингилизова, Албена Георгиева, Атанас Михайлов, Стела Иванова, Мирослав Косев, Мария Статулова, Иван Ласкин, Елен Колева, Анриета Далова, Вълчо Камарашев, Елена Райнова, Иван Налбантов и др.
Въпреки непопулярната дата, избрана от БНТ за премиера на сериала, предвид наближаващите отпуски, и задържането му в течение на година и половина след като е бил заснет, той се очертава като вълнуващ разказ за битието на българите през тези години на преход, и може би ще се нареди до класиките „Време за път” и „Дом за нашите деца”.
 

Снежана СимеоноваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *