Стартира четвъртото издание на конкурса за сценарий на късометражен филм

|
Четвъртото издание на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм на NISI MASA започна в България на 13 април 2005 г. с обявяването на темата на конкурса: ТИШИНА.
Конкурсът на NISI MASA се осъществява от младежки европейски организации в 15 държави: Белгия, България, Финландия, Швеция, Франция, Германия, Унгария, Италия, Латвия, Норвегия, Полша, Испания, Турция, Великобритания и Косово (администрацията на Обединените Нации).
До 31 юли 2005 г. конкурсът е открит за участници на възраст между 18 и 28 г. Основната тема е “Тишина”.
Сценариите могат да се изпращат на адрес: София 1680, ПК 197; e-mail: nisimasa_bg@yahoo.com
След международния кръг на конкурса Nisi Masa ще присъди три парични награди, които ще бъдат използвани за създадаването на филми по избраните сценарии. Победителите ще имат възможност сами да режисира филми по сценарите си или да предоставят това право на друг.
Наградите на Nisi Masa:
- Една награда на стойност 15 700 евро, с подкрепата на G.R.E.C. (Groupement de Recherches et d’Essais Cinématographiques);
- Две награди по 4 700 евро;
Всички награди съдържат по 700 евро – награда на LVT, предназначена за изработване на субтитри на филмовите копия.
 
Тримата международни победители и сценаристи, участвали в конкурса, ще бъдат поканени от NISI MASA на уъркшоп по сценарно писане и пичинг през януари 2006 г., по време на Международните филмови фестивали Premiers Plans и Clermont-Ferrand във Франция.
Конкурсът се провежда в две нива: национално и международно. Първият кръг завършва на 31 юли 2005 г. във всички страни, след което всяка от националните групи на Nisi Masa ще определи двама победители и ще обяви имената им на 15 септември 2005 г. Избраните сценарии ще вземат участие в европейския кръг на конкурса. Международното жури ще обяви резултатите от конкурса при закриването на Фестивала Interfilm в Берлин, Германия, през ноември 2005 г.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *