“Стената” в София догодина

|

София Мюзик Ентърпрайсис обявиха предстоящия концерт на Роджър Уотърс (Roger Waters) на 30 август 2013 г. от 20 ч. на стадион «Васил Левски».


Организаторите съобщават, че пълният капацитет на стадиона е 50 000 души, а билетите за култовото рок шоу "The Wall" въпреки гигантската продукция ще бъдат на достъпни цени от 65 до 180 лева. Продажбата на билети започва на 16 ноември (петък).


Най-популярното и мащабно рок шоу ще разтърси София на 30 август 2013!


Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – "Стената" на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.


Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна.


„Преработих шоуто така, че да може да се състои на открито, на големи стадиони – казва Уотърс. - Получава се много добре. Много по-раздвижено, драматично и завладяващо в сравнение с шоутата, състояли се на предишните концерти. Трябваше да преосмисля всичко за провеждането на спектакъла на стадиони. Шоуто нямаше как да се пресъздаде на стадион преди 40 години. Нямаше да успеем да запълним пространството така, че мястото да е задоволително от гледна точка на емоцията, музиката и драматизма. Технологията напредна и сега можем да направим всичко това.”Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *