Стинг е вторият хедлайнер на “Арена Музика”

|
София Мюзик Ентърпрайсис обявиха втория хедлайнер на десетото поредно издание на фестивала "Арена Музика" 2011. След Роксет у нас концерт ще изнесе и Стинг - на 7 юни 2011 г. от 20:00 ч. на стадион «Георги Аспарухов».
Специално това музикално събитие, а така също и останалите концерти през 2011 г., са посветени на 20 годишния юбилей от създаването на София Мюзик Ентерпрайсис.
Концертът е част от турнето на Стинг "Symphonicity". Стинг изпълнява най-големите си хитове с аранжимент за симфоничен оркестър. Почерпени от разнообразната и изключително успешна кариера на гениалния музикант, включваща многобройни мулти-платинени албуми, смайващ списък с хитове, достигнали номер 1 в музикалните класации, редица награди и рекорди по продажби от над 100 милиона, най-големите хитове на Стинг сега са интерпретирани по един съвсем нов начин, със симфоничен оркестър, а аранжиментът им е на Хорхе Каландрели, Дейвид Хартли, Мичъл Легранд, Роб Матис, Винс Мендоса, Стивън Меркурио, Бил Рос, Робърт Садин и Никола Тескари.
"Symphonicity" е селекция, създадена специално за това турне, включваща редица любими хитове – от парчетата на Полис “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” и “Every Breath You Take” до най-големите хитове от самостоятелната кариерата на звездата, като “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians”, “If I Ever Lose My Faith in You”, “Fields Of Gold” и “Desert Rose”.

Стинг прави първите си стъпки в класическата музика с изключително успешния си албум “Songs from the Labyrinth”, интерпретации, основно на лютня, на музика от 16 в., на композитора Джон Доуланд, издаден през 2006 г. от Deutsche Grammophon. След края на невероятно успешното турне по повод събирането на The Police, Стинг се връща към страстта си да комбинира различни музикални жанрове и издава “If On A Winter’s Night...”, който дебютира под номер едно в класацията за класическа музика на сп. Билборд.

На концерта си в София, част от турнето "Symphonicity", Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас).

През дългогодишната си самостоятелна кариера и като член на Полис (The Police), Стинг получава 16 награди Грами, Златен Глобус, три номинации за Оскар, Награда на века на сп. Билборд и Личност на годината 2004 на фондация MusiCares. Той е приет и в световната Зала на Славата.
Като допълнение на знаменитото световно турне на Стинг, на пазара са вече и CD и DVD от концерта в Берлин с Кралската филхармония и диригент Стивън Меркурио. Тази ексклузивна колекция включва някои неиздавани до момента неща, както и най-големите хитове на Стинг, с аранжимент за симфоничен оркестър. С Брандфорд Марсалис, като гост на някои от парчетата, този концерт на живо е Symphonicity в най-чист вид.

Deutsche Grammophon/ Cherrytree Records издават и студийният албум "Symphonicities". Той включва основно любимите хитове на феновете на Полис като “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne” и “Next To You”, както и песни от самостоятелната кариера на Стинг - “Englishman In New York,” “I Burn for You,” “Why Should I Cry for You” , “She’s Too Good For Me” и много други.

Световното турне на Стинг е организирано от Live Nation и продуцирано от RZO Entertainment, Inc. съвместно със Universal Music Classical Management & Productions.
 
Сцената в София ще бъде разположена с гръб към сектор „В” на стадион „Георги Аспарухов”. Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор „А”, на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.
Билетите за концерта на ще бъдат на цени oт 80, 100, 150 и 200 лева и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg, на касите на Тикетпро и неговите партньори, както и в музикалните магазини в страната.
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *