Стоил Рошкев е поредния победител в трубадурския двубой на Алтера

|
На 31 май в арт-център “Алтера” се състоя шестият, последен за сезона поетически двубой на клуб “Бялата ръкавица”. Пред малката, но качествена аудитория Стоил Рошкев спечели с 57 гласа срещу 54 за Петър Петров.
Трубадурския двубой имаше 5 тура, озаглавени “На живо от Розовата планета”, “Емисия Поезия”, “Лични сезони”, “Отечествен преглед” и “Градски кадри”. Водещ отново беше авторът на шоуто Петър Чухов, който внасяше допълнително настроение в паузите по време на гласуване, като четеше характеристики за двамата участници. За озвучаването на вечерта се грижеше Дони от “Попкорн”.
Този двубой се различаваше от предишните не само по близките резултати на двамата участници, а и в това, че тяхната поетика е сходна, не са представители на различни литературни кръгове, и двамата са печелили конкурса “Южна пролет” за дебютните си стихосбирки, колеги са – и двамата работят като журналисти. Достойният съперник в турнира Петър Петров каза за победителя: “Трябва да си призная, че Стоил е един от първите, които ми повлияха да отприщя писането си и да пропиша въобще поезия. Това беше преди 7-8 години... Така че учителят си е учител...”
Още снимки можете да видите в галерия Словар.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *