Столична премиера на Яна Кременска

|
На 5 ноември в галерия-книжарница "Кръг +" (ул. Будапеща 5) се проведе премиерата на четвъртата стихосбирка на Яна Кременска "Високо в ниското".
Водещите на представянето бяха Даниел Асенов и Мария Димитрова, колеги на авторката от Телевизия Враца. Няколко думи за книгата и авторката каза и Мартин Митов, председател на Сдружение "Словото" след което прочете текст от редактора на стихосбирката Марин Ботунски. "Яна е един от редките и прекрасни цветове на поезията. И дано Бог и тя самата го опазят, за радост на онези души, сърца и умове, които в крехката лъчезария на поезията намират ориентири в пътя и опора за съществуването. Сега след "Високо в ниското", с още по-голяма убеденост мога да повторя тези думи", се казваше в посланието.
"Не съм литературен критик, който умело и професионално да анализира стиховете й", каза Светла Стайкова, поетеса и администратор в "ХуЛите" (сайтът в който читателите виждат най-новите неща на Яна Кременска - Alisa) прочете свой текст за авторката и поезията й. "Но съм уверена, че Яна ще поТръпне и вашите струни..."
Самата Яна Кременска, заедно с водещите прочете част от стиховете си в новата стихосбирка, като показа, че има и поети, които много добре рецитират своята поезия.
Вечерта продължи до ранна утрин с коктейл в галерията, последват от шумен купон в няколко заведения.
В същата галерия-книжарница можете да закупите три от стихосбирките на Яна Кременска, както и да видите до 21 ноември изложбата с живопис и скулптура на Венцислав Занков.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *