Страцимир Павлов получи наградата “Стоян Камбарев”

|
Йорданка Фандъкова връчва наградата на Страцимир ПавловНосителят на Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2013 стана  диригентът, композитор и инструменталист Страцимир Павлов на церемония на 22 април в Sofia Live Club.

Председателят на УС на Фондация „Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева сподели, че за нея и за приятелите и от Фондацията е истинска привилегия в това бездуховно време да могат да подадат ръка на най-младите талантливи български артисти. Новината на вечерта беше  създаването на Академия „Стоян Камбарев”,  в която всички номинирани и отличени през годините ще могат да обменят опит, да творят заедно и да получават професионални съвети на известни автори от света на изкуството.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян връчи специална награда от свое име и от името на банката, която подкрепя младите герои в изкуството, на провокативния визуален артист Велизар Димчев.  Наградата включва и покана към него да реализира свой проект в галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио“, както и издаване на луксозен каталог на изложбата.

В концерта участваха утвърденият и любим джаз певец  Васил Петров, младата звезда  Дивна, 12-годишният класически китарист Георги Димитров – Жожо, както и самите номинирани: „Gospel Chorale” и Иво Желев, който изпълни за многобройната публика първият си сингъл „Hollywood”, с джазмена Васил Пармаков и китариста Мирослав Иванов. 

Деян Барарев получи своята номинация от кино-оператора и член на Фондацията Иван Тонев, който обяви, че продуцентът на събитието NOVA FILM дава възможността на Деян да направи пост-продукцията на новия си филм в студио ARS Digital и така двете компании стават копродуценти на следващия му проект. Младият кино-режисьор, нашумял с филма „Ботев е идиот” не скри вълнението си, а освен това получи и още една изненада – два снимачни дни на декор по негов избор в професионалното кино-студио на UFO-България.

Пишещият актьор Васил Дуев получи номинацията си от театроведа, културолог и член на УС на Фондация „Стоян Камбарев” Кремена Димитрова и също си тръгна с неочаквана награда – тя дойде от Браян Търнър, маркетинг-директор на BULGARIA MALL, а именно да реализиара свой проект там. 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *