Съкровището в нас

|
„Как се случи, че мечтите сбъднаха се без парите”, пеят на финала на пиесата актьорите, а риторичният им въпрос не поражда съмнение дори у най-малките зрители. За съкровището в самите нас, за преследването и сбъдването на мечтите, за голямото предизвикателство да не забравяме, че сме били деца разсъждава режисьорът Пейо Пантелеев.

Пиесата „Съкровището”, с която бе открит новият сезон на бургаския куклен театър, е авторският дебют на актьора, поета и режисьора Пейо Пантелеев. Завладяващата пиеса в стихове е с оригинална сценография и изобилства от весели песнички. В „Съкровището” участват четирима колеги на Пантелеев. Музиката също е дело на актьор – Георги Минков, който е написал песните по текстове на режисьора.

С първата си авторска пиеса, любимият на поколения бургазлии актьор се раздели с трупата на Кукления театър. След 30 години на бургаска сцена, Пантелеев, който празнува и 60-годишен юбилей, ще се концентрира върху проектите си със созополския театър. С негова постановка по „Милионерът” на Йовков, изиграна от трупата при читалище „Отец Паисий” в Созопол, бяха открити тазгодишните Празници на изкуствата „Аполония”.

Пейо Пантелеев е актьор, поет, режисьор, мим. През 1976 година създава първото в България студио „Пантомима“, заедно с Милчо Милчев и Вельо Горанов. Бил е режисьор на театрален състав в Поморие. От шест години работи с любителския състав към читалището в Созопол.

Автор е на десетки любими популярни песни, сред които „Здравей, как си, приятелю” и „Не се сърди” на „Тоника”, „Рождество” на Ваня Костова.
 

Лора СтаматисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *