Сюисайдъл Тендънсис на основната сцена на Спирит ъф Бургас

|
Хардкор кросоувър траш-метъл бандата Сюисайдъл Тендънсис (Suicidal Tendencies) ще се появи на основната сцена на Спирит ъф Бургас в първата вечер на фестивала – на 12 август.
Създадена във Венис, Калифорния, в началото на 80-те, групата е една от първите много тежки метъл банди, успяла да пробие в ефира на MTV. Най-прочутият им трак "Institutionalized" получава солидна ротация и това отваря много врати на групата, за която до момента се носят негативни слухове, влияещи сериозно на репутацията й. Гравитиращите в пространството мнения, че момчетата са забъркани в гангстерските среди на Венис и че гиговете им са изпълнени с насилие, пречат на изявите им. След появата им в комерсиална медия като MTVобаче, интересът към тях скача неимоверно и бандата тръгва по пътя на славата.
Член на Сюисайдъл Тендънсис в първата половина на 90-те е басиста Роберт Трохильо, който впоследствие се присъединява към Ози Озбърн, а понастоящем е част от състава на Металика. Годините на престой на Трохильо в групата са и едни от най-комерсиалните за имиджа на групата. Басистът успява да убеди останалите да вкарат повече фънк елементи в музиката си, с което профила на Сюисайдъл Тендънсис се измества повече от тежкия траш и пънк метъл към фънки метъл звученето.
Към днешна дата актуалният състав на бандата е: Mike Muir – вокал и основател, Mike Clark - китари, Eric Moore - ударни, Dean Pleasants - китари, Steve Brunner – бас. В този вид групата активно обикаля по фестивали в Америка и Европа от поне година насам. В промеждутъците си открадва време да влезе в студио и да записва парче по парче части от напълно нов албум, в който, както твърдят музикантите, ще има нещо от някогашното траш звучене, но примесено с нов звук. Промото на албума е предвидено за 2012 година, а във вечерта на 12 август на основната сцена на Спирит ъф Бургас със сигурност ще прозвучи поне частица от него.

БИЛЕТИ:
От 15 юни 2011г. (сряда) влиза предварителната продажба:
1-дневен билет: 50лв.
3-дневен билет: 120 лв.
Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.bg.
 

По материали на Спирит ъф БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *