Тазгодишната кампания за борба с рака започна с премиера на книга

|
Тази година Дипломатически клуб "Глория палас" в София беше мястото, където на 5 октомври се откри Кампанията за борба с рака на гърдата с официалното представяне на стихосбирката "Да си жена" на Мариана Дончева.
За четвърта поредна година кампанията се провежда под патронажа на г-жа Зорка Първанова.
"Да си жена" е дарителски арт-проект на две талантливи дами: Мариана Дончева - автор на стиховете и Александрина Караджова - художник на картините. На официалното откриване те дариха 300 броя от тиража на Националната асоциация на жените с онкологични заболявания в България. Представянето, на което присъстваха изявени личности от обществения живот, сподвижници на асоциацията и ценители на изкуството, бе съпроводено с изложба на картините, включени в книгата. "Искрените, преживени думи и силата на цветовете отразяват нашия житейски опит, лутанията и възторзите, съмненията и вярата ни, които бихме искали да споделим с жените, борещи се с рака. Красотата, добротата, любовта и вярата са силни "оръжия". Надяваме се гласовете ни да докоснат повече сърца и да изразят нашата съпричасност и духовна подкрепа", споделиха създателите на книгата, която е и едно много добре издържано полиграфически издание.
За Мариана Дончева тази книга е естествено продължение на творческия й път. Нейни стихове са публикувани в интернет и в периодични издания. Превежда на френски българска поезия, както и художествена литература от руски език. Тя е археолог и уредник в Археологическия музей във Варна.
Александрина Караджова е художник-пастелист. Поддържа виртуална галерия и форум за изкуство и култура. Участвала е в международни изложби, нейни картини има в много галерии.
Двете дами направиха кратко и силно представяне, бяха прочетени някои от емблематичните стихотворения в книгата. По време на коктейла след предсттавянето раздадоха много автографи на дошлите да подкрепят тяхната инициатива.
Книгата можете да изтеглите в електронен формат от www.acrista.com


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *