Танго маратон през август в Каварна

|

Танго Маратонът е събитие, което събира тангероси от различни точки по света обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години Маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития в Европа, както и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващи танго. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на едно място, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца.С Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010 , България за първи път ще се превърне в част от световната танго сцена. Домакин на събитието е едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – Sea & Golf View Resort Kaliakria. Откритите тераси с изглед към морето и плажът на комплекса ще се превърнат в сцена на незабравими емоции и изживявания под елегантното и чувствено звучене на танго.4 дни световноизвестни DJ или TJ / Tango-Jockey/ от различни дестинации ще пускат музика в 60-часов маратон - от автентични колекционерски аржентински танга, до модерния електротанго ритъм.Гости на маратона ще бъдат и учители от най-добрите танго училища в Европа. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго. Всички желаещи да се впуснат магията ще могат да избират пакети от 6, 10 и 12 урока. Както и две опции: 2-9 Август или 5-9 Август.Повече информация относно записване и други подробности на уебсайт : http://www.tangoandpepper.com/marathon


Учители:Анна и Хосе

Jose Vazquez & Anna YarigoАна Яриго и Хосе Вазкез са от новото поколение танго учители и артисти. Техният стил е силно индивидуален, елегантен и демонстрира страстта, която споделят в танца. Те са участници и създатели на редица танго спектакли.Част от местата, на които са участвали са:Argentina: Villa Malcolm Tango Club, Confitería "La Ideal", Museo del tango, Club Italiano,Hotel Alvear, "Sunderland Club","Salon Canning", "Tangocool", Teatro Colonial and many more. In Еurope: "Wuppertal TangoFestival-2009“ (Germany), "Vilnius Tango Festival-2009“ (Lithuania), "Tangocamp-2009" (Ukraine), "Un Abrazo -2010" (Minsk).Хосе и Анна преподават семинари в много градове в Германия, Англия, Холандия, Италия, Белгия, Литва, Испания, Беларус, и др. Като учители те помагат на всеки да развие своя собствен стил в танго и затова голямо внимание обръщат на индивидуалния маниер на водене, прецизността на всяко движение, красивата постановка на тялото и импровизацията в танца.


Биркит и Музафер

Birkit and Muzaffer (Biki & Muzo)Срещат се през 1992 и основават училище "Tango La Zapada" в Нидерландия. Биркит и Музафер обичат да работят с различните форми на танго. Те разглеждат танца като комбинация на силни контрасти / щастие - тъга, бързо-бавно, традиционно-модерно, в близък или далечен хват и др/,което личи и в техните перформанси. Стилът им е игрив, музикален и динамичен с хумористични елементи.Те преподават във всички големи градове в Холандия и Европа. Като учители са известни с богатите си познания върху техниката в танго. Различни упражнения са основна част от класовете им - упражнения, както за тялото, така и за стимулиране на способностите за импровизация и музикалност.Отделно от това, са добре познати с чувството си за хумор ;-)


 

Алекс и Мима

Alex Cantarelli y Mimma MercurioТанцьори и хореографи, директори на Компания Медитанго (най-популярното танго училище в Италия), танцуват заедно от 10 години.Създатели и участници на повече от 25 шоу-спектакъла. Организатори на Международния фестивал в Рим, в който са участвали артисти от ранга на Пабло Верон, Естебан Морено и Клаудия Кодега, Адриан Вередиче и Алехандра Хоберт, Електрокутанго и мн др.Участници в много фестивали и канени като преподаватели в почти всички градове в Европа. Специални гости на концерта на Colortango. Танцували са на една сцена със звезди като Роберто Рейс, Роберто Херера и др.Стилът им на танцуване е ориентиран към новата динамика, но запазвайки автентичното усещане за аржентинско танго.


 
Пино и Катерина

Caterina y Pino TrozzolaСъздатели на най-голямото танго училище в Торино. Методиката на преподаване, която са създали се базира на три основни акцента: прегръдката в танца (основно важна за комуникацията между партньорите в танца), необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така, че всяко изтанцувано танго да е уникално.В преподаването си те запознават всички с елементи от историята на Танго, етикета на милонга и ритуала на танца. Накрая на урока, любовта и отдадеността към танго, която Пино и Катерина споделят, не остават никой да си тръгне безразличен.


 

Carlos y Rosa Forte-BergКарлос и Роса възприемат себе си като артисти, израснали в творческа и изобретателна среда, в която всеки танц е възможност да се създаде уникално и автентично произведение на изкуството. Идвайки от две различни култури (Буенос Айрес и Австрия), те се срещат в Ню Йорк през 1999 g. и още в първия танц се усещат като творчески тандем.Двойката излъчва истинска страст към танго. Те никога не използват заучени пози или движения, с които да впечатлят публиката, а истинско отдаване и хармония между двама души, които се движат като едно цяло, излъчвайки истинска любов един към друг.
 
Мазен

Маzen KiwanРодом от Ливан, той започва като танцьор на съвременни форми на танцово изкуство в Париж през 1998 г. От 1999 г. започва да участва в танго фестивали по целия свят: САЩ, Европа, Северна Африка, Среден Изток. Поради междукултурния си опит развива собствен стил на преподаване и танцуване на съвремено танго. Танцът му е иновативен, елегантен и силно въздействащ.
 

DJ:Pino Dangiola (Stockholm)Танго артист, хореограф и DJ вече повече от 16 години. Създател и основател на най-големия пътуващ Танго фестивал в света TangoCamp. Създател на първото танго училище в Стокхолм. Участник в редица танго филми и спектакли.Luca Lamberti (Rome)

DJ и танцьор от 10 години. DJ на милонги в Рим, Берлин, Лондон, Стокхолм и др. Специален гост на фестивали: TangoCamp Italy – Greece – Sweeden, Festival Gustavo e Giselle Palermo, SiciliaTangoFestival, Arealidades Stockholm, X-tango Festival Rome, Istanbul and Ankara Festival.Gianluca Zeccardo (Rome)Създател и организатор на първия танго маратон в Рим - Urbe Tango Rave. Гост на Милонги в Неапол, Париж, Лондон, Стокхолм и др. Колекционер и притежател на едни от най-ценните произведения от Златната ера на танго (20-те, 30-те, 40-те и 50-те).Ricardo Grünwald (Berlin)Израснал е в Аржентина. Преди 20 години открива страстта си да колекционира аржентински танга. Официален DJ на най-големия танго фестивал в Европа в Берлин.Biki (Utrecht)Една от най-пламенните Танго Dj и танцьорки. Занимава се с танго от 1992 и не оставя възможност на танцьорите да стоят дори и секунда без да танцуват.Alex (Rome)Танго DJ или TJ (Tango Jockey), както той се нарича. Музикалният му избор варира от класически до модерни електротанга. Бил е DJ на милонги в цяла Италия.


Jose (Buenos Aires)Танцува повече от 20 години, а стилът му на музика е автентичен, с усещане за Буенос Айрес от Златните години на танго.Ivajla (Tango & Pepper Studio Sofia)Подходът й като DJ е оформен до голяма степен от опита й на тангера вече повече от 8 години и невероятната страст към аржентинско танго. Музиката, която пуска, съдържа умерена доза от всички емоции, които контрастират и се допълват, така че да накара краката на танцьорите да затанцуват сами.

Информация и факти за Аржентинско Танго:Танго е философия – начин на мислене и на живот. Никога един танц не може да се повтори, всяко изтанцувано танго е различно, защото се създава в мига. Дамата никога не знае накъде кавалерът ще я поведе, тя просто затваря очи и оставя магията да я обземе. Може би това е причината това изкуство да е „за цял живот”.На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.Аржентинското танго възниква от дълбоката човешка потребност да бъде създаден език, който да изрази красотата на човешката душа – надеждата и любовта, вярата и очакването, радостта от живота и хармонията. Тази форма на изкуство е изключително въздействаща и носи висок заряд, чрез който хората се обръщат към своята истинска вътрешна природа и богатство.В исторически план танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия. Танго обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.Организатор Tango&Pepper Studio:TANGO & PEPPER Studio е създадено с цел да популяризира аржентинското танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство. Студиото организира, както постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.За повече информация: www.tangoandpepper.com

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *