Тангра мега рок на 2 години – vol.2

|
Празненствата по случай рождения ден на рок интернет радиото на България вече традиционно не се ограничават до едно събитие. След първия концерт, на който ги поздравиха култовите Kultur Shock, Бaлканджи и Черно фередже, вчера зала Христо Ботев бе разтърсена от изпълненията на Molotov, Светльо и The Legends и Babyface Clan.
Първи на сцената се появиха Dubious, лондонска група с алтернативно-готически вид и звучене, в състав вокалист в небрежни одежди и две танцьорки, които привличаха погледите на все още събиращата се публика.
Втори щафетата поеха Babyface clan, начело с ексцентричния Насо Русков, който е и специален кореспондент на Тангра мега рок от Лондон. Авангардният алтернативен стил на квартета и брилянтните му изпълнения заразиха всички и залата се залюля от подскачащи фенове.
След като изпрати с бурни аплодисменти стилния, облечен в стил Джим Кери от „Маската” г-н Русков, публиката посрещна доста различния като визия и стил Светльо, заедно с цялата му тумба „легенди”. Любимецът на народа направи истинска веселба с грубоватия си хумор, харизматичното си присъствие на сцената и изпълнението на много обичани песни, увенчани с емблематичната „Бате Гойко” за изпроводяк.
Кулминацията на купона се разрази с появата на специалните гости от Мексико – Molotov. Подгрятата почти до кипене публика бе взривена от всички големи хитове на латиноквартета - “Puto”, “Rastamandita”, “Yo Fo”, “Frijolero”…, както и от кавъри на парчета на групи като Металика, Куин и Нирвана. Момчетата спазиха обещанието си и наистина свириха близо два часа, по време на които многобройната и колоритна публика избухваше в танци, стейдж дайвинг и неизбежните погота. Разбира се, целият купон бе обилно полят с бира, а накрая Тито, Пако, Мики и Ранди довършиха всички, като качиха на сцената няколко напористи девойки от публиката и им дадоха да поносят китарите им. Преди да бъдат извикани на бис, мексиканците оказаха почитанията си и към организаторите, като накачулиха един от тях – Вальо Пасков, водещ на предаване за блус – с 2 китари, наляха му бира, която той изплю като фонтан и за назидание получи палки за барабан в устата...
Неслучайно точно Molotov бяха поканени за този купон – горещата кръв и разбиранията за веселба на мексиканците са точно онова, за което жадуват душите на феновете на Тангра мега рок.
 
Галерия със снимки от концерта можете да видите на сайта на Тангра мега рок.
 

Десислава НиколоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *