Театрална формация “Мелпомена” навърши 10 години

|
Един от първите частни театри в България навърши 10 години от основаването си. Той е основан от Георги Стоилов, но след неговата кончина преди две години театарът е под ръководството на сина му – 25 годишният Светлин Стоилов (най-младият театрален директор).
„Мелпомена” е формация от т.нар. „американски тип” – събира много и известни имена на една сцена. В представленията участват едни от най-обичаните актьори на родния театър, доказали се през годините. Всяка нова пиеса на трупата предизвиква фурор сред почитателите на доброто забавление и се играе над 100 пъти из страната, което е прецедент.
Някои от актьорите, които са участвали и участват в пиесите на „Мелпомена”, са Любо Нейков, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Краси Радков, Никола Анастасов, Мирослав Косев, Стефан Рядков, Елена Петрова, Мария Статулова, Светлана Бонин, Христо Бонин, Жанина Дончева, Ванча Дойчева, Нона Йотова, Албена Михова, Димитър Георгиев-Пушо, Десислава Бакърджиева и др.
В момента театъра има две постановки, с които обикаля страната - "Вражалец" и "Благородният испанец"(режисьор на постановката е Велко Кънев). В тези пиеси може да видите актьорите Любо Нейков, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Елена Петрова, Мария Статулова и др.
В София пиесите на театъра може да гледате в "Сълза и Смях", където ни очаква истинско забавление и много сълзи... от смях.
 

По материали на театрална формация "Мелпомена"
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *