Театралният фестивал “На брега” – за осми път

|
С постановката на Народния театър "Иван Вазов" и режисьора Сашо Морфов "Дон Жуан" от Молиер ще бъде открит осмият по ред Международен театрален фестивал в Бургас.
Още на следващата вечер, 8 септември, Драматичен театър "Адриана Будевска" ще се представи с премиерния спектакъл "Женитба" от Гогол.
“На брега” ще се проведе от 7 до 15 септември, през което време почитателите на Мелпомена в Бургас ще видят общо девет пиеси. Сред тях са хитовите за сезона "Кой се страхува от Virginia Woold" от Едуард Олби на Нов Драматичен театър "Сълза и смях" - София, “Веселите Разплюеви дни” по Сухово-Кобилин на Театър 199 и “Трамвай Желание”. Пиесата на Тенеси Уилямс ще бъде показана в два варианта – на Театър "Българска армия" и на Драматичен театър "Б.Дановски" - Перник. С "Женитба" на Гогол ще се представи в последния ден на фестивала 15 септември и Народен театър Битоля – Македония.
На 10 септември Театър "Балтийски дом" от Санкт Петербург ще се представи с "Животът на Иля Илич по романа на "Обломов от Гончаров и пиесата "Смъртта на Иля Илич" от М.Угарова.
На 12 септември Московски театър "Около дома на Станиславски" ще покаже "Сцени от селския живот" (Вуйчо Ваньо) от Чехов.
“Дон Жуан” на Народния театър “Иван Вазов” е най-скъпото издание на фестивала, според директора на Бургаския театър Борислав Чакринов. Бюджетът му е 75 000 лева.
Билетите за постановките от “На брега” са по 8, 10 и 12 лева. Зрителите могат да закупят карти от 40 лева за 8 билета и 30 лева за 5 билета.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *