Теди Москов се оттегля от големите представления с “Улицата”

|

Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) е пълна за двете премиерни представления на “Улицата” на 8-и и 9-и юни.

Сцена от постановката“Наистина смятам да се отказвам от театъра и с това представление искам да припомня кой съм бил и после дълго ще замълча”, обяви Теди Москов. Той сподели, че е уморен и е решил да не прави повече големи постановки, но има намерение да продължава да пише сценарии за екранни продукции.


Режисьорът направи и паралел между театъра “преди” и “сега” в българската действителност, подчертавайки, че преди театърът е показвал “къде е свободата по времето на комунизма, как да си поемеш дъх, имаше успешни “атентати" срещу скуката - сега това вече не е така”, категоричен е той. “Възстановявам “Улицата” по покана на директора на Двореца Мирослав Боршош, каза големият режисьор.

Другата новина, която самият той разкри e, че билетите за двата премиерни спектакъла са свършили още преди седмица и който иска да види “Улицата”трябва да почака до есента.

“Вече са разпродадени билетите за първите две дати, но ще има още представления от есента”, успокои той желаeщите да гледат представлението.

“Много е трудно да се организира всичко, залата е огромна и докато играе един артист, камерата трябва да го следи и в същото време - да се прожектират кадри от телевизионната поредица”, призна за предизвикателствата около процеса на работа Москов.

“Улицата е променена драстично от моето детство, когато служеше за игра на децата, а и от 90-те, когато съчувствахме на простите, а сега знаем, че те имат по-големи заплати от нас”, направи тъжна равносметка режисьорът.

Сцена от постановката“Улицата на живо” ще бъде представена в зала 1 на НДК на 8 и 9 юни от 19:00 ч. За първи път в своята кариера големият режисьор Теди Москов поставя свое представление на най-голямата сцена в Двореца.

В спектакъла ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване, което събираше пред малкия екран огромназрителска аудитория. А добре познатите ни “комедийни дяволи” Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с “дяволитите комедианти” Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев.

Почитателите на “УЛИЦАТА” ще имат възможността първи да разберат какво се е случило през годините с героите “20 години по-късно”, дали са се променили, както и какво е мястото им в днешна България. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното -  от живата игра, действието ще “прелее” в картината на екрана.

Повече за “УЛИЦАТА”

В първите години на 90-те на театралната сцена се ражда един спектакъл, който става емблематичен за времената на промяната  – политическото кабаре “УЛИЦАТА” на Теди Москов. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълът показва живота на “малкия човек” в България след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов, Валери Малчев и др. стават любимци на публиката.

Освен безспорните имена на актьорите, магията и очарованието на представлението ще бъдат допълнени от музиката и изпълненията на живо на Антони Дончев и бенд, сценография и костюми на Свила Величкова, както и картина и монтаж от Иван Москов.

МАЛКО ИСТОРИЯ: 

Улицата е хумористично телевизионно предаване, излъчвано първоначално по Ефир 2 преди каналът да бъде закрит, после и по Канал 1 на БНТ, апоследното му, девето телевизионно издание - по Нова телевизия. Излъчено е за пръв път през 1992 г. Основната тема е промяната, настъпила в България след смяната на политическия режим през 1989 гТогава “Улицата” набляга на състоянието на изкуството и културата. Засегнати са теми като съвременния морал, навлизането на рекламата в обществото, политиката и други. 
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *