Три промоции на Ваня Щерева за една вечер

|
На 3 октомври в клуб “Ла Страда” певицата Ваня Щерева представи първият си роман, нова песен и клипът към нея – всички със заглавие “Образцов дом”.
Книгата беше номинирана в конкурса за нов български роман на фонд “Развитие” през миналата година. Известното име и популярно лице от корицата на сп. “Плейбой” явно са накарали организаторите да издадат и “Образцов дом”, въпреки, че не беше сред наградените. Членовете на журито тогава нарекоха произведението “ лайф стайл роман”, но май по-точното наименование ще е “хай лайф роман”. На представянето му присъстваха голяма част от звездите на българската поп музика, а толкова камери и журналисти на премиера не бях виждал досега. Книгата се продава за 12 лева, докато трите романа взели първа награда от конкурса на “Развитие” (организаторите на конкурса са и издатели на всички книги) струват по 6 лева. Ясно е, че цената е формирана за друг вид публика, не за редовия български читател.
Руши Видинлиев, Елена Бозова (от радио ФМ+), Диана Алексиева (бившата водеща на Българския топ 100), Диляна Ценова (журналистка от в. “24 часа”) и актрисата Катерина Евро четоха откъси от новата книга. След това Ваня Щерева изпълни новата си песен “Образцов дом” подпомагана от китариста на група “Остава” Жоро и Елена Бозова (също с китара). Докато изпълняваха песента на монитор бяха представени снимките от мейкинга на видеото на фотографите Георги Анастасов и Десислава Генкова (Elrisha). След това видяхме и самият клип. В него Щерева е в ролята на блондинка, която свири на китара по средата на овехтяла улица. Покрай нея преминава женска протестна демонстрация, скандираща ключовите фрази от песента и книгата: "Нямаме право на мръсно пране! Ние живеем в образцов дом!"
Шефът на Фондация “Развитие” г-н Александров каза няколко думи за авторката и книгата. Купонът завърши с няколко изпълнения на двама от група “Остава”.
Книгата ще се продава заедно с диск с песента и видеото, а във всеки екземпляр ще има собственоръчно написано писмо от авторката до читателя, различно във всяка книга.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *