Тръгва нов филм за бай Ганьо

|
На 7 април в Дома на киното в София се състоя премиерата на новия български игрален филм "Ганьо Балкански се завърна от Европа".
След прожекцията режисьорът на филма Иван Ничев представи основните участници - екип и актьори, създали този шедьовър.
Филмът се явява продължение на предишния филм "Бай Ганьо тръгва из Европа" в който главната роля се изпълняваше от Георги Калоянчев. Калоянчев участва и в това продължение, но в ролята на духа на стария бай Ганьо, който се явява от време навреме пред сина му - младия Ганьо Балкански, чиято роля се изпълнява от Николай Урумов (много добър!). В общи линии се следва сюжета на разказите на Алеко Константинов за Бай Ганьо, но има и доста принос на сценариста - драматурга Юрий Дачев.
Продуцент е Наталия Димитрова, оператор - Георги Николов, музиката е на Стефан Димитров (който също се появява в една сцена от филма). Участва и цвета на българските актьори, начело със Стефан Данаилов, Калин Арсов, Павел Попандов, Татяна Лолова и други. Типично за филмите на Иван Ничев има и много дебютиращи в киното. Тази палитра от талантливи актьори, заедно с добрата режисура и интригуващ сценарий правят един много добър филм, който определено си заслужава да бъде видян от всички българи!
Телевизионната версия на филма ще е в четири серии, като първите два епизода БНТ ще излъчи по Канал едно в неделя, 11 април от 20:40 часа.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *