Тръгна петото издание на Филмовия фестивал в Бургас

|
Четири български заглавия има в афиша на тазгодишното издание на „София филм фест На брега”. Общо 20 игрални, 12 късометражни и 5 документални филма ще светнат на екрана в кино “Тракия” от 8 до 16 март за радост на киноманите.
Публиката ще се срещне с екипите на “Разследване”, “Обърната елха”, “Маймуни през зимата” и “Пазачът на мъртвите”.
Морската кинофиеста предлага и съпътстващи изяви. Програма “Джеймисън” ще представи всичките 12 произведения на млади български творци, а програма “Документално кино” съдържа пет премиери – 4-те филма на Георги Дюлгеров, обединени от общото заглавие “Спомени за Океански риболов” и лентата на Теди Москов, запечатала вълнуващи моменти от живота на преводачката Нели Червенушева.
Жури ще определи най-добрия филм, който ще заслужи наградата на община Бургас, а публиката ще гласува за своя фаворит. Двете творби ще получат статуетката “Сребриста чайка”, дело на скулптора Никола Станчев.
“На брега” прави реверанс към публиката, за която организаторите са подготвили разнообразни игри с приятни изненади. Например, ако пазите абонаментните си карти и с тях докажете, че сте заклет зрител на фестивала, можете да спечелите голямата награда на веригата книжарници “Хеликон”. Ако гледате всички български филми от афиша, можете да сте късметлия и на вас да се падне торта от сладкарници “Роза”. Ако пък участвате в играта “Вотът на публиката”, има шанс да се радвате на хубава книга от “Хеликон”. Има и конкурс “Снимай гостите на фестивала”. Жури ще определи най-качествената фотография на българските гости, а наградата е торта.
Билетите са на стойност 4 лева, има и абонаментни карти с намаление.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *