Тъпа фотоизложба на Шипка 6

|

"Най-доброто
от Фотофиеста 2003"Поток от зажаднели за летни снимки приятели на фотографията се озоваха в студената петъчна вечер на 13 февруари в галерията на Шипка 6. Обявеното начало от 18:30 часа се оказа грешна информация. Предполага се, че официалната част е започнала около половин час по-рано, та посетителите си спестиха аплодисментите.
След заключителната изложба на Фотофиеста в с. Лозенец, сбирката "Творби от пленер Фотофиеста 2003" беше показана в Пловдив, а това е третото й представяне. Имаше и нови неща, неучаствали във Фиестата и сложени допълнително.
Усещаше се недоволството на познавачите от ниското ниво на голяма част от показаните фотоси, видя се недопустимо лошият вкус на г-н Кирил Гоцев. Не е ясно кой е излъгал този човек, че може да снима.
Всичко беше направено толкова самоделно, че чак да ги хване срам фотографите, участващи в изложбата – изпочупени стъкла, под тях по 3-4 снимки, залепени на амбалажна хартия, всичко мърляво, намачкано и грозно...
Имаше и хубави неща, разбира се. Заслужават внимание фотографиите на Pho и J0R0 от Фото Форум. Pho не измени на стила си и показва прекрасни снимки от раздел “Макро”.
Георги Величков (JORO), изненадващо блесна със снимката на "Mастика Пещера", но успокояващото бе, че всички останали негови творби бяха от категорията истинско изкуство.
И както на всяко такова "светско събитие" имаше по чаша червено вино, което разбира се не стигна за всички, поради големия интерес към този елексир от страна някои фотолюбители.
 

По материали на очевидци, посетили мероприятието


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *