Учени от България и Гърция се събират на симпозиум в Созопол

|
Над 30 учени от България и Гърция се събират в Созопол, където на 28 септември се открива симпозиум на тема “Западно-понтийската и северно-егейската област през античната епоха”.
Форумът се провежда под егидата на кмета на Община Созопол Веска Караманова и с подкрепата на гръцкото Министерство на културата. За събитието са поканени посланиците на Гърция и на САЩ у нас.
В рамките на форума ще бъдат изнесени доклади за търговските и културни връзки между двете зони на морска Тракия, където най-силно се проявява влиянието на древна Тракия и Елада, съобщи директорът на Археологическия музей в Созопол Димитър Недев.
 
От две години колегите му поддържат тесни контакти с музея в гръцкия град Кавала, резултат от които е и организирането на симпозиума.
В дискусиите ще вземат участие директорите на Археологическия институт Васил Николов, на Националния историческия музей проф. Божидар Димитров, на Регионалния бургаски музей Цоня Дражева и други. Българо-гръцкият научен симпозиум ще продължи до 1 октомври.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *