Фантасти даряват книги на Бургас

|
По случай Празника на просветата, културата и духовността - 24 май, Дружеството на фантастите в България „Тера фантазия” дарява на Община Бургас 250 книги на обща стойност 1400 лв., които да бъдат предоставени на читалищата и училищата на град Бургас. Дарението е художествена литература от български и чужди автори, както и творби на членове на дружеството.

“Тера фантазия” е най-новото регистрирано писателско дружество в Бургас (м. март 2010 г.). Отворено е за автори от всички жанрове и възрасти, творящи в направлението „фантастика”. В него участват както утвърдени автори, така и млади, начинаещи творци. Сбирките се провеждат всеки вторник от 18.30 часа в Младежки културно-информационен център - Бургас.

Въпреки краткото му съществуване, дружеството развива сериозна творческа и организационна дейност. Още с учредяването, по случай Празника на Бургас, реализира Национален младежки литературен конкурс на фантастична тематика - “Миналото, настоящето и бъдещето на град Бургас, Бургаския залив, екологията и морето”, а заедно с Клуба по фантастични изкуства - Бургас, обяви Второто издание на Националния конкурс за фантастични изкуства „Тера фантазия”, откри изложба от компютърни графики и рисунки с фантастична тематика, проведе атрактивно откриване на „Фант-сезон`2010” и др.

Дарението от книги е плод на масирана събирателска акция от членовете на „Тера фантазия” през месеците април и май т.г.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *