Фееричната Кайли Миноуг

|
За някои концерти се питаме дали ще ни харесат, за други знаем със сигурност, че няма как да ни разочароват, независимо от настроениeто, очакванията и изобщо виждането ни за ходенето по концерти. Такива са концертите на големите звезди, истински професионалисти, такъв беше и концертът на Кайли Миноуг на 18 май, стадион "Локомотив" в столицата.
Близо два часа на сцената австралийската дива подари шоу от най-висока класа. Тя излезе на сцената без подгряващи изпълнители, единствено диджей настройваше публиката на вълна "добро настроение". Малко преди девет часа появата на музикантите, беквокалистките и танцьорите от екипа й накара публиката да притаи дъх, за да посрещне след това едно видение в лилаво - в прекрасната рокля на Жан-Пол Готие (колко ли абитуриентки са съжалявали горчиво, че вече няма време да я копират) Кайли запя "Speakerphone" (от последния й албум), която после премина в "Can`t Get You Out Of My Head".
На пръв поглед ледена принцеса, Кайли Миноуг се държа изключително топло с публиката и изглеждаше въодушевена от това, което вижда пред себе си (въпреки подозренията, че би се държала така дори пред стотина души - Noblesse oblige в по-съвременния вариант - "професионализмът го изисква"). Голяма част от песните от последния й албум "X" се редуваха с хитове от предишни албуми, докато Кайли смени седем костюма и премина през седем превъплъщения. Осмото, решено в стилистиката на японските комикси "манга", не присъстваше в шоуто й тук, както и в това в Букурещ, подари ограничения от страна на сцената. Хореограф на шоуто е Майкъл Руни, работил със звезди като Бьорк, Мадона, Фетбой Слим. А то беше невероятно - във всеки един елемент - светлинните ефекти, танцьорите, акробатичните номера, бликналите над публиката фонтани от злато и - Кайли. Кайли, която пя без да се задъха, въпреки жегата и докато участваше в хореографията, която пя а капела, която показа, че има разкошен глас в чудесна форма.
На финала на спектакъла - защото това бе повече от концерт - чухме хита от дебютния й албум "Kylie" - "I Should Be So Lucky", песен, която Кайли пее за втори път от началото на турнето си (за пръв път я включва на концерта в Букурещ на 17 май). Разходката из владенията на принцесата на диското и денс поп-а приключи, а тя обеща да се върне отново - остава да се надяваме това наистина да се случи.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *