Феерия от чувства и багри в Козлодуй

|
Богата и разнообразна е културната програма на Дома на енергетика и през месец март. Снощи (13 март) централното фоайе на Козлодуйския културен храм се оказа тясно за многобройните почитатели на изобразителното изкутво и скулптура, които бяха дошли, за да почетат поредната творческа изява - съвместната изложба на художника Петър Мичев и скулптуриста Спас Дочев.
Петър Мичев е роден в град Плевен. Започва да рисува на 15 годишна възраст и вече 35 години рисува женски образи по един оригинален и неповторим начин.
Светът го открива през 1990 г. в Брюкселската галерия "Остър ъгъл", където неговите картини са изложени до тези на Салвадор Дали. Този уникален шанс му дава възможност да стане знаменитост.
През 1994 г. ходожникът участва в един от най-големите културни проекти на Юнеско, заедно със Сезар, Карсу и Бюфе и през 1997 г. четиримата организират съвместна изложба в монетния двор "Дьо Ла Моне" в Париж.Негови картини са представяни във Франция, Белгия, Германия, Швейцария, Люксембург и Дания.От 2000 до 2004 г. живее и работи в град Тампа, Сащ.
Картините ми кипят от човешки страсти, излъчват любов, карат те да мечтаеш. Темата на картините му е една и съща - любовта и жената. "Рисувам жената във всичките й аспекти, пресъздавам земната жена, която умее да мечтае", споделя Петър Мичев.
Изложбата на Петър Мичев, която е експонирана в Дома на енергетика до 27 март 2006 г. е 83-тата самостоятелна изложба на талантливия художник Петър Минчев.
Скулптуристът Спас Дочев, на чиито уникални шедьоври имат възможност да се насладят посетителите на изложбата му в Дома на енергетика в Козлодуй, е роден в с. Терзийско, Ловешка област. Завършил е Художествената академия в София, специалност "Скулптура". Участва в общи художествени и колективни изложби в страната. Има самостоятелна изложба в град Манхайм, Германия. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, художествени галерии в страната, частни колекции в България, САЩ, Канада, Англия, Италия, Германия, Гърция, Кувейт, Полша, Австрия, Носител е на награда за изобразително изкуство за 2005 г. на град Ловеч, където живее и твори.
Спас Дочев гостува за втори път в гр. Козлодуй и изложените му 18 творби за пореден път радват жителите и гостите на гр. Козлодуй.
На гостуващите творци в Дома на енергетика в Козлодуй, ценителите на тяхното творчество искрено пожелаха нови творчески висини и още дълги години творческо вдъхновение и успешна реализация в страната и в чужбина.
Заповядайте на изложбата!
 

Невена МарковаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *